Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Eva Garet - câștigătoarea Concursului 'Drumul spre celebritate'

Publicat: luni, 3 Aprilie 2017 , ora 9.11

Duminică, 2 aprilie 2017, la Palatul Brâncovenesc de la Mogoșoaia a avut loc Gala Concursului "Drumul spre celebritate" ediția a VIII-a, eveniment inițiat și coordonat de Sebastian Crăciun și organizat de Primăria Municipiului București, prin Centrul Cultural Palatele Brâncovenești, Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, prin Programul "Oportunități la tine acasă", Radio România Cultural, Asociația "Pro Valores" și Inspectoratul Școlar al Municipiului București. Din juriu au făcut parte nume importante ale muzicii românești: prof. univ. dr. Vlad Dimulescu, Monica Isăcescu - realizator Radio România Muzical și inițiatoarea proiectelor "Zilele Lipatti" și Sebastian Gheorghiu - director ExcesMusic,

Trofeul "Dinu Lipatti", oferit de colegii noștri Monica Isăcescu și Ștefan Costache, a fost cucerit de Eva Garet, un copil minune, care "în ciuda vârstei de doar 10 ani, s-a dovedit a fi o pianistă extrem de matură, de profundă și de valoroasă", este notat în comunicatul emis de organizatori.

La acest concurs au fost selectați aproape 50 de pianiști cu vârste cuprinse între 6 și 26 de ani, care au fost împărțiți pe 7 categorii de vârstă. Premii I au mai câștigat: Victor Gabriel Antonescu la categoria 12-13 ani, Alexia Dănăcică la categoria 16 - 17 ani și Maria Diana Petrache la categoria 18-26 ani. De asemenea Andra Maria Mărgineanu (20 de ani) a fost distinsă cu Premiul special pentru Interpretarea Muzicii lui Dinu Lipatti. 

Câștigătoarea Trofeului "Dinu Lipatti", Eva Garet, în afara premiului de 5000 lei, va fi invitată să susțină concerte și recitaluri în săli importante din România.

Eva Garet are 10 ani, este elevă a Colegiului Național de Muzică "George Enescu", unde studiază cu profesoara Mihaela Zamfirescu. Până acum a câștigat: Trofeul "Lira de aur" - Suceava 2016, premii I la concursurile: "Pro Piano", "Milennium Piano", "Ada Ulubeanu", "Victor Giuleanu", "Tinere talente", la Olimpiadele Naționale de Muzică, Premiul al II-lea la Jeunesses International Music Competition - 2016. De asemenea a susținut recitaluri în Piața Festivalului "George Enescu", la Centrul de cultură Arcuș, în cadrul stagiunii Fundației "Remember Enescu" și la invitația Fundației "Milennium Piano".