ACUM:
21.00
Scena europeană
Înregistrări sau concerte în direct.
Urmează: 23.30 Sunete contemporane Incursiune în lumea muzicii contemporane românești.
Apoi: 0.00 Adagietto În inima nopții, sonorități aduse din inima nopții...

Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Concursul național pentru elevi 'Ascultă 5 minute de muzică clasică'

Publicat: marți, 31 Mai 2016 , ora 0.00
Cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, sărbătorită an de an în 1 iunie, Radio România Muzical, cu sprijinul Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice, organizează Concursul național pentru elevi "Ascultă 5 minute de muzică clasică", structurat pe două secțiuni, și anume audiții muzicale pentru elevii claselor gimnaziale și desene inspirate de muzica clasică, pentru elevii claselor primare.
Mâine, 1 iunie 2016, între orele 13,10-13,30, la Radio România Muzical vor putea fi ascultate 5 fragmente muzicale pentru care elevii participanți la concurs trebuie să indice autorul și lucrarea din care fac parte. Lucrările vor fi alese din lista de 20 opusuri pe care o puteți găsite pe site-ul www.romania-muzical.ro.
În aceeași zi vor fi postate, într-o galerie online, desenele copiilor din învățământul primar inspirate de una dintre următoarele două lucrări muzicale: Valsul florilor din muzica baletului "Spărgătorul de nuci" de Piotr Ilici Ceaikovski și Mica serenadă de Wolfgang Amadeus Mozart, primite prin poștă sau online - parte a aceleiași competiții.
Acestea pot fi votate până în 12 iunie, urmând ca în 13 iunie Radio România Muzical să publice clasamentul rezultat. Primele trei desene în ordinea descrescătoare a voturilor vor fi premiate, iar primii treizeci de copii din clasament vor primi diplome.