ACUM:
21.30
Scena europeană
Înregistrări sau concerte în direct.
Urmează: 23.00 Interpretul zilei (R)
Apoi: 0.00 Adagietto În inima nopții, sonorități aduse din inima nopții...

Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Festivalul Internațional 'George Enescu' - 23 septembrie 2013

Publicat: luni, 23 Septembrie 2013 , ora 9.24

Ziua de 23 septembrie aduce în atenție nume dintre cele mai importante ale scenei internaționale. Iubitorii artei interpretative a lui Evgheni Kissin, copilul minune al anilor '80, interpretul genial din prezent care a putut fi admirat și la ediția din 2007 a Festivalului Enescu, îl pot asculta începând cu ora 17.00 la Ateneul Român într-un recital ce cuprinde sonate și studii de Franz Schubert și Aleksandr Scriabin.

Tot în 23 septembrie, dar de la ora 19.30, la Sala Mare a Palatului, publicul român are ocazia să-l reîntâlnească pe dirijorul finlandez Sakari Oramo, de această dată la pupitrul Orchestrei Filarmonicii Regale Suedeze, ansamblu fondat la începutul secolului XX și totodată una dintre formațiile simfonice valoroase ale prezentului. Programul propus de muzicienii nord-europeni cuprinde două lucrări semnate de Anders Hillborg, respectiv Carl Nielsen și Concertul nr. 1 pentru pian și orchestră de Johannes Brahms. Solist al acestui concert, una dintre cele mai dificile partituri ale repertoriului romantic, este Stephen Hough, o personalitate culturală și artistică fascinantă și plurivalentă: pianist de talie mondială, activând însă și în domeniul compoziției, dirijatului, poeziei, prozei și picturii.

În 23 septembrie, la Brașov, Maxim Vengerov propune în dublă ipostază, de solist și dirijor, alături de Orchestra de cameră "Virtuozii din București", un program Mozart, alcătuit din Concertele nr. 3 și 5 pentru vioară și orchestră și Simfonia nr. 40.

Rețineți ora 19.30 pentru transmisiunea directă din Festivalul Enescu ce poate fi ascultată în 23 septembrie la Radio România Muzical și Radio România Cultural.