Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Adela Liculescu - al doilea recital în semifinala Concursului de Pian Honens

Publicat: duminică, 2 Septembrie 2018 , ora 0.00
Pianista Adela Liculescu este unul dintre cei 10 semifinaliști ai Concursului Internațional de Pian Honens, derulat la Calgary, în Canada. În cadrul semifinalei, Adela Liculescu susține un recital solo de 65 de minute astăzi, 2 septembrie, la ora locală 19:30, în Sala de concerte Jack Singer din complexul de săli Arts Commons. Pianista va interpreta Melodie din „Orfeu și Euridice” de Christoph Willibald Gluck, Sonata în re minor K. 141 de Domenico Scarlatti, Sonata în si minor de Franz Liszt, Pavana din Suita a II-a pentru pian de George Enescu și Trei mișcări din muzica baletului „Petrușka” de Igor Stravinski.
Juriul în fața căruia va evolua Adela Liculescu îi are în componență pe pianiștii Alessio Bax, Ingrid Fliter, Wu Han, André Laplante și Minsoo Sohn, pe Annette Josef, Managing Director al Orchestrei Simfonice din Munchen și pe Asadour Santourian, vicepreședinte de administrație artistică și consilier artistic la Festivalul și Școala de muzică de la Aspen.
Concursul oferă un mare premiu, The Honens Prize for Piano, în valoare de 100,000 de dolari canadieni, unui „pianist excepțional, care reprezintă cel mai bine filozofia artistului complet”. Dintre finaliști sunt aleși doi muzicieni, recompensați fiecare cu Raeburn Prize, în valoare de 10,000 de dolari canadieni, iar șapte dintre cei zece semifinaliști vor primi fiecare câte un premiu în valoare de 2,500 de dolari canadieni.
Ana Diaconu