Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Pianistul Daniel Petrică Ciobanu, în finala Concursului Arthur Rubinstein de la Tel Aviv

Publicat: vineri, 5 Mai 2017 , ora 17.47

Daniel Petrică Ciobanu (25 ani), reprezentând România în competiție, este unul dintre cei 6 finaliști ai ediției 2017 a Concursului Internațional de Pian Arthur Rubinstein de la Tel Aviv, unul dintre cele mai importante la nivel internațional.

În finala concursului, competitorii au trei probe: muzică de cameră, interpretarea unui concert clasic și interpretarea unuia dintre marile concerte pentru pian și orchestră.

Daniel Petrică Ciobanu va evolua sâmbătă 6 mai, de la ora 12.40 (identică cu a României), în Cvartetul op.47 de Robert Schumann, luni, 8 mai, de la ora 22.40, în Concertul nr.23 de Wolfgang Amadeus Mozart și joi, 11 mai, de la ora 21.20, în Concertul nr.3 de Serghei Prokofiev.

Toate etapele competiției pot fi urmărite live video pe contul de facebook al competiției.

Rezultatele competiției vor fi anunțate joi, 11 mai, după evoluția lui Daniel Petrică Ciobanu, care este ultimul în concurs. 

Daniel Petrică Ciobanu, născut în anul 1991 la Piatra Neamț, a studiat la Conservatorul Regal din Scoția și se specializează în prezent la Universitatea de Arte din Berlin. Recent, Daniel Petrică Ciobanu a câștigat Premiul I la ediția a V-a a Concursului Internațional de Pian de la Rio de Janeiro; și tot premiul I la competiția Unisa de la Pretoria, în Africa de Sud.