ACUM:
13.30
Festivalul Internațional „George Enescu”
Urmează: 15.30 Despre muzică și viață cu ... dirijorul Cristian Mandeal (R)
Apoi: 16.30 Festivalul Internațional „George Enescu”

Arhivă : Evenimentele săptămânii Înapoi

Amoroso, pe 8 martie, la Sala Radio, la Concertele Radio România Muzical

Publicat: vineri, 14 Februarie 2020 , ora 15.42


Cu ce rimează dragostea? Pentru noi, cu "Amoroso" - un eveniment special de Mărțișor.

Trei soliști internaționali de renume, violonista Sarah Christian, violistul Răzvan Popovici și pianista Mara Dobrescu, propun duminică, 8 martie, de la ora 19.00, un concert cameral în care se împletesc lucrări celebre despre dragoste și eternul feminin. Printre acestea, opusuri ale unor mari compozitoare: Trei romanțe op. 22 de Clara Schumann și Duo concertant de Rebecca Clarke, alături de adevărate capodopere ale repertoriului clasic: partea I din Sonata Primăverii de Ludwig van Beethoven, Liebesleid de Fritz Kreisler, Salut d'amour de Edward Elgar, printre altele.

Este cadoul oferit de Radio România Muzical și UniCredit Bank, în colaborare cu Asociația Sonoro, celor care iubesc muzica de cameră și preferă să sărbătorească o zi specială, într-o companie muzicală deosebită.

Este și debutul unei noi serii de evenimente la Sala Radio, Concertele Radio România Muzical, organizate de unicul post românesc dedicat muzicii clasice în coproducție: recitaluri și concerte camerale cu nume prestigioase ale scenelor românești și internaționale.

Numele violistului Răzvan Popovici, inițiatorul și organizatorul fenomenului SoNoRo, este deja binecunoscut în România. SoNoRo este o platformă culturală, ce include festivaluri de muzică de cameră, turnee naționale și internaționale și un amplu proiect educativ. Numele lui Răzvan Popovici, în calitate de membru al ansamblului RARO, apare pe 8 discuri de mare succes la nivel internațional. De 16 ani, Răzvan Popovici conduce și un festival în Germania: Chiemgauer Musikfruhling din Traunstein, iar la München a înființat seria de muzică de cameră "Pèllerinages". Numeroși tineri muzicieni au beneficiat de îndrumarea sa în cadrul unor cursuri masterclass; din 2018, Răzvan Popovici este și profesor invitat la Conservatorul Regal din Answerp - Belgia. Viola rămâne însă marea sa pasiune: dovadă stau numeroasele concerte susținute pe mari scene internaționale, alături de nume dintre cele mai importante.

Violonista Sarah Christian s-a născut la Augsburg în 1990; părinții săi erau sași originari din România. Este absolventă a Mozarteumului din Salzburg și a cursurilor de master de la Universitatea Hanns Eisler din Berlin, unde a și predat între 2013 și 2016. Din 2013 este concertmaestru al Deutsche Kammerphilharmonie Bremen, una dintre cele mai importante orchestre de cameră din lume. În 2017 a obținut premiul al II-lea la Concursul ARD de la München, la acea ediție neacordându-se premiul I. În egală măsură, Sarah Christian iubește și interpretează des muzică de cameră la cele mai importante festivaluri de gen din Germania; a înființat și în orașul ei natal, Augsburg, o serie de muzică de cameră. Are și o importantă carieră de solist, alături de orchestre din Germania și România.

Pianista Mara Dobrescu, stabilită în Franța, este unul dintre cei mai importanți artiști români care activează în spațiul francofon. Absolventă a Conservatorului Superior de Muzică din Paris, este pasionată în special de repertoriul modern și contemporan român și francez. A revenit pe o scenă românească, după mult timp, în 2018, la festivalul "Moștenitorii României muzicale" organizat de Radio România Muzical, apoi, în turnee, alături de flautistul Matei Ioachimescu și la concertele festivalului SoNoRo. Este autoarea albumului Soleil de nuit care s-a bucurat de mare succes la nivel internațional.

Parteneri media: Agerpres, Adevărul, Dilema veche, Historia, revista Cariere, Editura Universul juridic, Observator cultural, Zepellin, Psychologies, Tv Mania, Avantaje, liternet.ro, Hotnews.

Coproducători: Radio România Muzical și Asociația Sonoro.

Partener principal: UniCredit Bank.

Biletele sunt disponibile în rețeaua www.bilete.ro. Abonamentele la stagiunea muzicală Radio nu sunt valabile.