ACUM:
15.00
Concerte de 5 stele
primite prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 16.30 Festivalul Internațional „George Enescu”
Apoi: 18.30 CD Review

Arhivă : Evenimentele săptămânii Înapoi

14 noiembrie - un nou concert al Stagiunii de jazz la Teatrul Act

Publicat: joi, 25 Octombrie 2018 , ora 13.59

Pe Calea Victoriei nr. 126, la Teatrul Act, jazzul lui Johnny Răducanu este pentru voi!

Cel de-al doilea concert al Stagiunii de Jazz de la Teatrul Act, din București, organizate de Radio România Muzical și Orchestrele și Corurile Radio și  va avea loc miercuri, 14 noiembrie, ora 19,00.

Va fi o schimbare de stil și distribuție pentru proiectul "I remember Johnny", semnat de saxofonistul Cristian Soleanu care i-a cooptat în line up pe Albert Tajdi - pian, Adrian Mircea Flautistu - contrabas, Vlad Popescu - baterie și Paolo Profeti - saxofon.

Cristian Soleanu este unul dintre puținii artiști din zona jazzului românesc contemporan care a colaborat intens cu Johnny Răducanu. Din propriile amintiri pe care le-a avut cu "Mr. Jazz of Romania" (așa cum l-au numit americanii), Cristian Soleanu a compus piesa "I remember Johnny", un omagiu pentru cel care l-a îndrumat la începutul carierei artistice. Pornind de la propria compoziție, "I remember Johnny" premiată în 2018 de Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România, Cristian Soleanu a concentrat în playlist o serie de standarde esențiale din creația lui Johnny, precum: "Blues Monday", "Pe Olt", "Jocul Țambalelor", "October Song" sau "Joc".

Johnny Răducanu a fost un susținător fervent al tinerelor generații de muzicieni. După o carieră artistică de aproximativ șase decenii, el a trecut în eternitate pe 19 septembrie 2011.

Înregistrarea concertului susținut în 14 noiembrie la Teatrul Act poate fi ascultată la Radio România Muzical, sâmbătă 1 decembrie (ora 19,00), o dată cu dublă semnificație, ziua de naștere a lui Johnny Răducanu și sărbătorirea Centenarului României Mari.


.