Arhivă : Evenimentele săptămânii Înapoi

În Noaptea Învierii, 'Musica sacra'

Publicat: luni, 6 Aprilie 2015 , ora 16.16

Vă furăm câteva clipe din tumultul sărbătorii - cea mai mare a creștinătății, cea mai importantă pentru cei care cred că în aceste zile suntem conduși, fiecare în parte,  de la moarte la viață, de la întuneric către lumină pentru a fi martorii Învierii lui Iisus Hristos. Bucurie mai presus de fire !

Vă furăm sau vă acompaniem în aceste trei ore cu sunete muzicale potrivite momentului, sau purtând în sine, dincolo de titluri obișnuite (concert, passacaglie, suită), clipe de har pe care le atribuim, de cele mai multe ori, unei inspirații dincolo de limitările omenescului.

Pentru cea mai mare sărbătoare a creștinătății, la Radio România Muzical: imnuri, patimi, motete traversate de imagini, semnificații și trăiri sacre. Reflectă gânduri închinate Sărbătorii sărbătorilor prin intermediul muzicii, adresate nouă tuturor de vechi maeștri, tocmai pentru a ne face să ne detașăm de zgomotul și agitația lumii. Scopul final - a fi mai aproape de Dumnezeu sau "în intimitate cu Dumnezeu", după cum se exprimă părintele Rafail Noica, fiecare în funcție de căutări, preocupări, orizont și dispoziție. Melomanii - pe frecvențele muzicii!

Musica sacra - sâmbătă, 11 aprilie, de la ora 22.00 până după miezul nopții. 

Marina Nedelcu