Arhivă : Agenda de concert Înapoi

"Nabucco", "Carmen" și "Raymonda", în luna octombrie pe scena Operei Naționale București

Publicat: vineri, 7 Octombrie 2022 , ora 12.14

Cea de-a doua săptămână a lunii octombrie le aduce iubitorilor de muzică și dans trei titluri celebre din repertoriul universal pe scena Operei Naționale București: operele "Nabucco" de Giuseppe Verdi, "Carmen" de Georges Bizet și baletul "Raymonda" de Alexander Glazunov.

Miercuri, 12 octombrie, ora 18:30, vă așteptăm la spectacolul cu opera "Nabucco" de Giuseppe Verdi, sub conducerea muzicală a maestrului Vlad Conta. Spectacolul este una dintre cele mai longevive creații din istoria Operei Naționale București. Pentru această producție, regretatul regizor Hero Lupescu, unul dintre cei mai apreciați creatori de spectacole din istoria teatrului liric românesc, obișnuit să lucreze cu ansambluri mari, a reușit să dea o personalitatea deosebită Corului, transformându-l într-un singur personaj, la fel cum era perceput rolul său în teatrul antic.

Vineri, 14 octombrie, ora 18:30, are loc la spectacolul cu opera "Carmen" de Georges Bizet, sub conducerea muzicală a maestrului Vlad Conta. Genialitatea și inspirația de care compozitorul a dat dovadă la nivelul parcursului muzical-dramatic al celor patru acte, plasează opera lui Bizet în rândul capodoperelor lirice nelipsite din programul marilor teatre ale lumii. Pentru această reprezentație, publicul spectator îi va putea urmări pe mezzosoprana Ramona Zaharia invitată în rolul titular și pe tenorul Marius Budoiu în rolul Don José.

Duminică, 16 octombrie, ora 18:30, vă invităm la spectacolul de balet "Raymonda" de Alexander Glazunov, în coregrafia lui Maki Asami, adaptare după Marius Petipa. O poveste despre iubire, despre nevoia de cavalerism, dreptate si păstrarea legământului suprem, transpusă în pași de balet clasic.

Bilete pe http://tickets.operanb.ro/ și de la Casa de Bilete a Operei Naționale București.