Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Marin Cazacu și Violoncellissimo deschid turneul Clasic la puterea a treia -Euforica, pe 30 septembrie

Publicat: marți, 20 Septembrie 2022 , ora 12.01


"Ne place enorm ceea ce facem și dorim să oferim ascultătorilor noștri momente de neuitat prin prezentarea diferitelor ipostaze de exprimare ale violoncelului" spune violoncelistul și profesorul Marin Cazacu, liderul ansamblului și directorul general al Filarmonicii George Enescu din București.

Ediția a IV-a a turneului Clasic la puterea a treia, supranumit anul acesta Euforica, susținut de Marin Cazacu și ansamblul cameral Violoncellissimo, se va deschide oficial la Oradea, în Sala Filarmonicii, pe 30 septembrie, zi care marchează și aniversarea violoncelistului Marin Cazacu:

"Mă bucur să fiu de ziua mea într-o sală de concerte. Este cadoul cel mai frumos pe care aș putea să mi-l fac: să ofer publicului muzica noastră și să fiu alături de discipolii mei de pe scenă și de prietenii mei din sală."

Turneul va continua în mai multe orașe din țară în octombrie, perioadă în care cei mai buni violonceliști din țară vor pleca de la Oradea, vor trece prin Arad și Sibiu, ajungând la Bistrița, Cluj și Deva. Turneul se va opri și în două capitale, București și Chișinău.

Este deja cunoscut faptul că cei care ascultă Violoncellissimo, pleacă de la concerte plini de entuziasm. Așa că supranumele de anul acesta, Euforica, nu este deloc întâmplător: "De patru ani străbatem țara în fiecare toamnă în această formulă, aparent aceeași, dar în permanență alta, pentru că în fiecare an ni se alătură noi membri. spune violoncelistul și profesorul Marin Cazacu, liderul ansamblului și directorul general al Filarmonicii George Enescu.

De la entuziasm și ieșire din tipare au plecat maestrul și discipolii săi și atunci când au ales programul acestei ediții: "În ultimii ani am spart toate barierele repertoriale, aducând în fața publicului lucrări celebre din muzica clasică, dar și incluzând în programele noastre alte genuri muzicale care se potrivesc cu profilul violoncelului și cu spiritul nostru, al interpreților. Ne place să ne adresăm tuturor categoriilor de public, oferindu-le piese de muzică clasică, jazz, rock, folclor, muzică de film și divertisment. Concertele noastre transmit emoție, poezie, energie, optimism și speranță" spune Marin Cazacu

ITINERAR

30 septembrie - deschiderea oficială - Oradea - Sala Filarmonicii

1 octombrie - Arad, Palatul Culturii

5 octombrie - Sibiu, Sala Thalia

9 octombrie - București, Ateneul Român

16 octombrie - Piatra Neamț, Sala Consiliului Județean

17 octombrie - Chișinău, Sala cu Orgă

20 octombrie - Bistrița, Palatul Culturii

21 octombrie - Cluj-Napoca, Opera Maghiară de Stat

22 octombrie - Deva, Centrul Cultural Drăgan Muntean

23 octombrie - Ploiești, Sala Filarmonicii

Violoncellissimo este unul dintre cele mai cunoscute ansambluri camerale românești, format la inițiativa violoncelistului Marin Cazacu, cu misiunea de a deschide noi drumuri pentru promovarea muzicii și a tinerelor talente din România.

Violoncellissimo a susținut primul turneu național în 2019, iar în anii următori și-a continuat povestea prin evenimente similare cu ecouri în toată țara.

În această perioadă, ansamblul a susținut concerte în cadrul unor importante evenimente culturale din România și străinătate: cel mai recent, la Marea Sală UNESCO Paris - aniversare 65 ani România la UNESCO în octombrie 2021, la Expo 2020 Dubai, în decembrie 2021, dar și la Washington, Bruxelles, Luxemburg, Istanbul etc.

Marin Cazacu este directorul general al Filarmonicii George Enescu, profesor la Universitatea Națională de Muzică din București, iar în 1998 a fondat cvartetul Cellissimo, prezent pe scenele portugheze în 2013, la CCB (Lisabona) și Casa da Música (Porto). Maestrul Marin Cazacu a cântat alături de Ghennadi Rojdestvenski, Sergiu Comissiona, Horia Andreescu, Antoni Ros Marba, Vladimir Orlov, Radu Aldulescu, Jeremy Menuhin și alții. De asemenea, a avut multiple apariții solistice la festivaluri internaționale precum cele de la Berlin, Hong-Kong, Macao, München, Milano, Osaka, Seoul, Tokio.

PROGRAM MUZICAL:

 • Johann Schrammel - Marș
 • G. Fr. Handel - Passacaglia
 • P.I. Ceaikovski - Aria lui Lensky
 • Astor Piazzolla - Oblivion și Libertango
 • Jacques Offenbach - Can Can
 • Dimitri Șostakovici - Vals
 • *** - Suită folclorică românească
 • Radu Sinaci - Tribute to Mozart
 • Radu Sinaci - Beethoven Rocks…
 • Saint Saens / Radu Sinaci - Bacchanale
 • Sabin Pautza (arr.) - The Final Countdown
 • Mozart/Say - Alla Turca Jazz Rock

Spot promovare Violoncellissimo 2022Violoncellissimo la UNESCO PARIS 2021 - post eveniment (EN)


Violoncellissimo la EXPO 2020 DUBAI - post eveniment


http://clasiclaputereaatreia.violoncellissimo.procontemporania.ro/