Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Teatrul Muzical Nae Leonard din Galați propune un recital cameral intitulat "VIOLA FANTASIA"

Publicat: luni, 16 Mai 2022 , ora 9.55

Duminică, 22 mai, începând cu orele 18:30, în cadrul Festivalul Internațional Leonard organizat de către Teatrul Muzical Nae Leonard din Galați propune un recital cameral intitulat "VIOLA FANTASIA".

Protagoniști LUCIAN MORARU - Violă și HORIA

MIHAIL - Pian.

"VIOLA FANTASIA" este un recital în care sonoritatea caldă a violei se va împleti cu robustețea pianului întrun stil de interpretare unic, plin de emoție și virtuozitate în dorința de a crea auditorilor o seară de neuitat.

Programul serii debutează cu binecunoscuta sonată Arpeggione de Franz Schubert, o lucrare cu un farmec subtil care exploatează din plin resursele expresive și agilitatea de virtuozitate ale violei. Piesa a doua este o compoziție în prima audiție a unui creator englez, Adrian Connell, o lucrare prin care autorul își evocă prin muzică anii copilăriei. Prima parte se va încheia cu o lucrare concepută de George Enescu pentru violă și pian în 1906 intitulată Konzertstück . Este o lucrare lirică cu accente de virtuozitate compusă de Enescu special pentru a evidenția talentul interpretului solist. În partea a doua interpeții Lucian Moraru și Horia Mihail ne vor conduce și în universul sonor al operei prin ariile Nessun Dorma din opera Tuandot de Giacomo Puccini și Aria lui Lensky din opera Evgheni Oneghin de Piotr Ilici Ceaikovsky, omagiind prin aceasta numele marelui tenor Nae Leonard, fondatorul Teatrului de Operă și Operetă din Galați. De asemenea, vă vor prezenta și o piesă românească semnată de Lucian Moraru intitulată Borșa, inspirată din folclorul maramueșean și compusă în 2016 pentru orașul Borșa. Programul serii va continua cu Ave Maria de Giulio Caccini într-un aranjament special pentru violă și pian, căreia îi va urma o arie de mare spectaculozitate din opera Orlando furioso de Antonio Vivaldi, intitulată Nel Profondo Ciecco Mondo. In cadrul celei de a doua părți volistul Lucian Moraru va prezenta și o alta primă audiție, de această dată a unei piese proprii intitulată Improvisație pe o temă de Erik Satie. Lucrarea pornește de la o temă preluată de Erik Satie din folclorul românesc, căreia Lucian Moraru i-a alipit într-un stil improvizatoric personal și multe altele, brodând totul într-un mix inedit cu armonii în stil jazz susținute de pian. Gnossienne Nr. 4 de Erik Satie este piesa următoare, o mostră veritabilă a ce a însemnat curentul Dada în muzică. Concertul se va ȋncheia ȋntr-o notă explozivă cu piese ce aparțin genului tango La Cumparsita de Gerardo Matos Rodriguez precum și Milonga del Angel și Libertango semnate de compozitorul argentinian Astor Piazzolla.

Toate lucrările interpretate in partea a II-a în cadrul acestui recital sunt aranjamente muzicale speciale, pentru violă și pian, concepute de Lucian Moraru.

Biletele se pot achizitiona de la casa de bilete teatrului sau on-line la: https://www.blt.ro/violafantasia.html?fbclid=IwAR29S4RJ72_mCzBcw7ZNxw1dAhmpCVm58tKiE3A85PrSQu5jvK99VOFSKE0

Programul recitalului

Franz Schubert - Sonata D 821 "Arpeggione"

Adrian Connell - Memories pentru Violă și Pian

George Enescu - Konzertstück

Pauză

Giacomo Puccini - Nessun Dorma (Turandot) / Arr. Lucian Moraru

Lucian Moraru - Borșa (Romanian Folk Suite from Maramureș Transylvania)

Giulio Caccini - Ave Maria / Arr. Lucian Moraru

Antonio Vivaldi - Nel profondo ciecco mondo - viola & piano/ Arr. Lucian Moraru

Pjotr Iljitsch Tschaikowsky - Lensky`s Aria / Arr. Lucian Moraru

Lucian Moraru - Improvisation on a theme by Erik Satie / Arr. Lucian Moraru

Erik Satie - Gnossienne no. 4 / Arr. Lucian Moraru

Gerardo Matos Rodriguez - La Cumparsita Tango / Arr. Lucian Moraru

Astor Piazzolla - Milonga del Angel / Arr. Lucian Moraru

Astor Piazzola - Libertango / Arr. Lucian Moraru