Arhivă : Agenda de concert Înapoi

La mulți ani, Radio România Muzical!

Publicat: joi, 24 Martie 2022 , ora 10.57

Editura Casa Radio se alătură celor care urează "La mulți ani!" postului Radio România Muzical, partener în multe proiecte editoriale, la împlinirea a 25 de ani de activitate.

Radio România Muzical a început să emită în 24 martie 1997. În 25 ani de activitate s-a impus drept unul dintre principalii actori culturali din România, simbol al profesionalismului și valorii, atât prin emisiunile sale, cât și prin proiectele derulate, orientate în principal către educația muzicală a unui public larg și către promovarea valorilor tinere ale artei muzicale românești.

Pe 25 martie, de la ora 19, la Sala Radio, cu prilejul aniversării a 25 de ani de existență, Radio România Muzical oferă publicului meloman un concert extraordinar, prin calibrul muzicienilor care-l vor susține, dar și prin frumusețea repertoriului prezentat: violonistul Alexandru Tomescu și dirijorul Cristian Măcelaru - printre cei mai consacrați și apreciați muzicieni români la nivel internațional, dar și foarte apropiați colaboratori ai Radio România Muzical - alături de Orchestra Națională Radio, vor interpreta Concertul nr. 2 de Serghei Prokofiev, iar în a doua parte a serii va fi prezentată celebra Simfonie a V-a de Gustav Mahler.

La finalul concertului, Editura Casa Radio va lansa - cu public! - trei albume apărute în colecția "Radio România Muzical": "Alexandru Tomescu - Concerto. Mozart, Saint-Saëns, Dvoűák", "Cristian Măcelaru, Orchestra Națională Radio. Ceaikovski, Dvoűák" și "Romanian Chamber Orchestra, Cristian Măcelaru. Schubert, Dvoűák". Evenimentul, la care vor participa violonistul Alexandru Tomescu, dirijorul Cristian Măcelaru și Liliana Staicu, managerul Radio România Muzical, se va desfășura în foaierul central al Sălii de concerte Radio și se va încheia cu o sesiune de autografe.

Seara de 25 martie va fi, totodată, un prilej de a marca și alte două aniversări: 10 ani de la debutul dirijorului Cristian Măcelaru pe o scenă românească - primul său concert în România a fost susținut la Sala Radio, în noiembrie 2012, alături de Orchestra Națională Radio, la inițiativa Radio România Muzical, un concert ce a fost imortalizat pe CD la Editura Casa Radio, în 2015 - și 20 de ani împliniți de violonistul Alexandru Tomescu în poziția de solist al Orchestrelor Radio.Detalii albume: www.edituracasaradio.ro