Arhivă : Agenda de concert Înapoi

"Lucia di Lammermmor", "Faust" și "Trubadurul" pe scena Operei Naționale București

Publicat: vineri, 18 Februarie 2022 , ora 11.09

Săptămâna viitoare, în Sala Mare de spectacole a Operei Naționale București, vă invităm să urmăriți spectacolele de operă "Lucia di Lammermoor" de Gaetano Donizetti, "Faust" de Charles Gounod, "Trubadurul" de Giuseppe Verdi.

Miercuri, 23 februarie, începând cu ora 18:30, va avea loc spectacolul de operă "Lucia di Lammermoor" de Gaetano Donizetti, în regia lui Andrei Șerban. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Iurie Florea. Bazată pe romanul lui Walter Scott, "Bride of Lammermoor", opera lui Donizetti redă povestea de dragoste tulburătoare a Luciei, sora Lordului Enrico Ashton, obligată de acesta să se căsătorească fără voia ei, pentru a salva onoarea familiei. Aflând că Lucia este îndrăgostită de Edgardo di Ravenswood, fiul familiei rivale, Enrico o convinge pe aceasta să creadă că iubitul i-ar fi fost necredincios. Lucia pică în capcana întinsă de propriul frate și acceptă căsătoria. Teribila veste îl răvășește pe Edgardo, care decide că viața lui nu mai are niciun sens fără iubirea Luciei, decizând să-și pună capăt zilelor. Clopotele castelului bat în depărtare. Lucia a murit, după ce și-a ucis proaspătul soț, înnebunită de durere. Convins de dragostea și credința logodnicei sale, Edgardo își curmă viața cu o lovitură de pumnal. Distribuția reprezentației din 23 februarie: Lucia Ashton - Cristina Maria Oltean; Lord Enrico Ashton - Alexandru Constantin; Sir Edgardo di Ravenswood - Liviu Indricău; Raimondo Bidebent - Iustinian Zetea (debut); Lord Arturo Bucklaw - Andrei Lazăr; Alisa - Sorana Negrea; Normanno - Valentin Racoveanu.

Sâmbătă, 26 februarie, ora 18:00, vă așteptăm la spectacolul de operă "Faust" de Charles Gounod, în regia lui Alexandru Tocilescu. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare. Prin opera "Faust", Charles Gounod reușește să impună și un nou gen de operă, practicat mai ales în Franța, numit "grand opera". El introduce în operă și un divertisment, fragment de balet, "Noaptea Valpurgiei", devenit un pretext pentru sinteza tematică a unei fantastice călătorii în lumea tenebrelor, a iluziilor și simbolurilor. Includerea tabloului coregrafic nu a făcut decât să sporească faima acestei opera, deoarece adaugă un plus de spectaculozitate și înlesnește, totodată, publicului să înțeleagă viziunea ermetică a lui Goethe. Distribuția reprezentației din 26 februarie: Faust - Lucian Corchiș; Mefisto - Marius Boloș; Valentin - Vicențiu Țăranu; Wagner - Daniel Filipescu; Margareta - Marta Sandu Ofrim (debut); Martha - Sorana Negrea; Siebel - Mihaela Ișpan.

Duminică, 27 februarie, ora 18:30, vă invităm la spectacolul de operă "Trubadurul" de Giuseppe Verdi, în regia lui Mario De Carlo. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Iurie Florea. O poveste ce nu duce lipsă de personaje puternice în ambițiile, dorințele și pasiunile lor ce se înfruntă sau se dăruiesc cu nebunia tinereții, a curajului sau a iubirii. Cu toate acestea, decorul acestor destine este împânzit de orgolii și uneltiri de răzbunare, ce intensifică și mai mult flacăra existenței și sentimentelor lor. O istorie de dragoste captivantă, născută la intersecția a două lumi: cea nobiliară și cea a nomazilor. Distribuția reprezentației din 27 februarie: Contele de Luna - Iordache Basalic; Leonora - Simona Neagu; Azucena - Sorana Negrea; Manrico - Daniel Magdal; Ferrando - Iustinian Zetea; Ines - Sidonia Nica; Ruiz - Andrei Lazăr (debut); Mesagerul - Ciprian Pahonea; Un țigan bătrân - Alin Mânzat.

Bilete pe http://tickets.operanb.ro/ și de la Casa de Bilete a Operei Naționale București.

Și pentru că ne dorim să rămânem sănătoși, vă invităm să consultați regulamentul de participare la spectacole disponibil pe site-ul instituției în link-ul: https://operanb.ro/regulament-de-participare-la-spectacole/