ACUM:
15.00
Concerte de 5 stele
primite prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 17.00 Concertele roz (R)
Apoi: 18.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Concert la Sibiu cu prim-flautistul Filarmonicii 'George Enescu'

Publicat: miercuri, 24 Martie 2021 , ora 13.52

Ion Bogdan Ștefănescu, prim-flautistul Filarmonicii "George Enescu", va concerta în această săptămână alături de Orchestra Filarmonicii Sibiu și dirijorul Valentin Doni. Evenimentul este programat joi, 25 martie 2021 ora 19, și va fi transmis online pe pagina de facebook și canalul de Youtube al instituției.

Ion Bogdan Ștefănescu este Prof. Univ. Dr. la catedra de flaut a Universității Naționale de Muzică din București și Solist al Filarmonicii "Banatul", Timișoara. A debutat ca solist cu orchestra în anul 1983 (la 14 ani), pe scena Ateneului Român, acompaniat de Orchestra Tineretului Bucureștean. Din 1983 până în prezent susține numeroase recitaluri și concerte, ca solist, pe toate meridianele lumii. Este protagonistul turneelor naționale "Flautul de aur" și "Flautul fermecat" organizate de Radio România Cultural. Este membru al trioului Contraste, membru fondator al ansamblurilor Procontemporania și Profil și membru al cvintetului George Enescu. Este laureat al mai multor concursuri naționale și internaționale.

La Sibiu Ion Bogdan Ștefănescu va interpreta "Concertul pentru flaut și orchestră de coarde în Re major" de Niccolò Piccinni și "Concertul pentru flaut și orchestră de coarde în mi minor" de Karl Ditters von Dittersdorf.

Programul serii va mai cuprinde "Suita franceză" de Francis Poulenc, "Vals" de Valentin Doni și "Suita pentru orchestră nr.4 - Mozartiana" de Piotr Ilici Ceaikovski.

Valentin Doni este un muzician multilateral, remarcându-se în calitate de dirijor, compozitor și interpret. Între anii 1997-2004, Valentin Doni a fost Director artistic și prim-dirijor al Orchestrei simfonice a Filarmonicii Naționale din Republica Moldova. Actualmente este dirijor permanent al Filarmonicii ,,Mihail Jora" din Bacău.

Eveniment realizat cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu!

Sprijiniți muzica Filarmonicii Sibiu! Deveniți mecena prin donații onorifice în contul:

RO 86 TREZ 57621 G 370100XXXX (CUI/CF Filarmonica de Stat Sibiu: 4556263)

Următorul concert organizat de Filarmonica Sibiu este programat miercuri, 31 martie 2021, ora 19, la Biserica Evanghelică CA.

Urmăriți-ne pe:

www.facebook.com/FilarmonicaSibiu

www.youtube.com/FilarmonicadeStatSibiu

www.instagram.com/filarmonicasibiu

https://filarmonicasibiu.app.link/asCULTa

www.tiktok.com/@FilarmonicaDeStatSibiu