ACUM:
17.30
Free
Urmează: 18.00 Planeta jazz De la swing la stilul anilor 2000, marile nume ale jazzului.
Apoi: 18.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Tobe pentru supereroi. Episodul 2!

Publicat: luni, 8 Martie 2021 , ora 19.08

La o lună de la demararea proiectului, "Tobe pentru supereroi" intră într-o nouă etapă. După ce a fost dedicat în exclusivitate cadrelor medicale, începând din această săptămână supereroii dornici să bată în tobe sunt voluntarii filialei sibiene a Crucii Roșii.

16 cadre medicale au participat în prima lună a proiectului "Tobe pentru supereroi" inițiat de percuționistul (și eroul nostru) Andrei Marcovici, membru al Orchestrei Filarmonicii Sibiu. "Entuziasmul, interesul și devotamentul medicilor și asistentelor care au venit la orele de percuție m-au determinat să pregătesc o surpiză pentru publicul larg la finalul proiectului, în luna mai dar, în același timp, să și dezvolt această idee" a declarat Andrei Marcovici.

În a doua etapă a proiectului, supereroii vizați sunt voluntarii de la Societatea Națională de Cruce Roșie din România, Filiala Sibiu.

"Le-am lansat voluntarilor Crucii Roșii invitația de a participa, terapeutic, la lecții de cântat la tobe. Mulțumim Filarmonicii de Stat Sibiu și muzicianului Andrei Marcovici pentru că au găsit modalitatea aceasta faină de a conecta lumea voluntariatului cu lumea muzicii, într-un gest de solidaritate, care ne mai ridică presiunea de pe umeri" a declarat Răzvan Biriș, director Crucea Roșie Sibiu.

Cursurile de percuție au loc în Sala "Henry Selbing" a Filarmonicii de Stat Sibiu, în fiecare luni și miercuri, între orele 17 și 19. Voluntarii Crucii Roșii se pot înscrie la numărul de telefon 0735566486.