ACUM:
1.00
Notturno
produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 7.00 Musica viva Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Apoi: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Flautistul Matei Ioachimescu - profesor la Facultatea de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest din Timișoara

Publicat: vineri, 3 Iulie 2020 , ora 14.00

Facultatea de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest din Timișoara are bucuria de a îl primi în corpul său profesoral pe flautistul Matei Ioachimescu. Artist român de renume, cu o cariera concertistică impresionantă, Matei Ioachimescu va prelua clasa de flaut începând cu anul universitar 2020/2021. Matei Ioachimescu va răspunde astfel la inițiativa Facultății de Muzică și Teatru a Universității de Vest din Timișoara de a realiza o sincronizare a educației muzicale instrumentale cu standardele internaționale. Înscrierile la admitere, atât pentru studiile de licență, cât și pentru cele de master, vor avea loc în perioada 13 -17 Iulie. În funcție de locurile disponibile, se va organiza și o sesiune de toamnă, în luna Septembrie.

Mai multe informații se pot găsi la adresele: https://fmt.uvt.ro/admitere/admitere-licenta-2020/ și https://fmt.uvt.ro/admitere/admitere-master-2020/"Cântatul lui a impresionat profund publicul, după fiecare concert mai mulți spectatori au izbucnit în lacrimi, iar aplauzele au fost neobișnuit de lungi. Matei Ioachimescu face parte dintre cei mai mari flautiști, pe care i-am ascultat." - Kalevi Aho (compozitor), 26.05.2018Matei Ioachimescu, flautist român de renume, susține o activitate concertistică impresionantă, este recunoscut pentru interpretările repertoriului baroc, modern, dar și pentru recitaluri cross-over.

Este absolvent al Universității de Muzică din Viena, oraș unde s-a stabilitși unde a studiat flautul cu profesoara Barbara Gisler și muzică veche cu profesorul și clavecinistul Ingomar Rainer. Flautiști și profesori renumiți precum Pierre-Yves Artaud, Renate Armin Greiss, Ion Bogdan Ștefănescu sau Aurele Nicolet l-au influențat în dezvoltarea sa ca artist. Matei Ioachimescu este laureat al mai multor distincții si burse (Thyll-Dürr sau Yehudi Menuhin Foundation)și colaborează cu unii dintre cei mai interesanți muzicieni din Europa, pe scene europene și japoneze precum Konzerthaus Wien, Ateneul Român, Conservatorio Santa Cecilia, Budapest Music Center sau Suntory Hall.

Albumul de debut împreună cu pianista Cătălina Butcaru, intitulat "Lumiere", este considerat de către criticii de specialitate un produs de referință pentru aceste două instrumente. Ca solist prezintă atât concerte clasice, cât și prime audiții ale unor compozitori contemporani, împreuna cu orchestre filarmonice din țară și din străinatate. Este cunoscut pentru turneele naționale Paris, Playlist, Culorile Sunetelor și mai recent La Vida Loca (proiectul cu succes internațional pe scene din România, Austria, Polonia și Estonia), care a adus în Martie 2019 albumul cu același nume. Matei Ioachimescu este membru fondator al Green Thing Ensemble.

Pentru activitatea sa intensă și calitatea înaltă a proiectelor susținute, i-a fost încredințat titlul de "Ambasador al Integrării" în anul 2013 de către Ministerul de Externe al Austriei. Este invitat ca membru al juriului în competiții internaționale și susține workshop-uri în Austria, Japonia, Ungaria, România și Croația. Este inițiatorul platformei educaționale "Academia de Flaut", o serie de cursuri de măestrie, adresate în special tinerilor flautiști români.

www.mateiioachimescu.com