ACUM:
1.00
Notturno
produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 7.00 Musica viva Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Apoi: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Pavilion - proiect de educație pentru copii: sâmbătă, 27 iunie, ora 11.00

Publicat: marți, 23 Iunie 2020 , ora 9.49
Proiectul Pavilion - întâlnire cu muzica este mai mult decât un prilej de întâlnire cu muzica, este o călătorie pe tărâmurile nebănuite ale muzicii clasice. Seria episoadelor de educație muzicală #PAVILION propune întâlniri săptămânale, momentan virtuale, cu cei mici și… mari!

👉 Sâmbătă, 27 iunie, începând cu ora 11.00, scoatem toba mică și toba mare la înaintare și pornim alături de Sorina într-o călătorie ritmată!

Episodul se poate vedea live pe paginile:
👀 Pavilion - întâlnire cu muzica
👀 tribul artistic
👀 Radio România Muzical
👀 La Două Bufnițe
👀 Stiri Pentru Copii


🌎 Călătorie în lumea muzicii - Episodul #5

Lansăm noul episod cu surle și tobe, cu mare nerăbdare, căci Sorina Savii (percuționistă la Opera Națională Română Timișoara) ne ghidează, din nou, pe teritoriul inedit al percuției!

De data aceasta vom începe cu o scurtă lecție de tobe, care ne oferă câteva informații prețioase despre setul de tobe pe care cu toții l-am văzut pe scenă la concerte. Să vedem, cine știe din ce e format acest set de tobe?

Apoi, trecem în revistă câteva dintre cele mai utilizate instrumente de percuție, multe dintre ele fiind folosite și în marile orchestre. Vom afla detalii interesante despre locul lor de proveniență și despre marea familie a instrumentelor de percuție. Oare cu cine se înrudește Xilofonul?

În ultima parte a emisiunii, descoperim haiosul ciripit al… nu vă spunem mai multe, vă lăsăm să le descoperiți voi uitându-vă la episod. Veți râde cu poftă, vă promitem!

Gazda emisiunii: Ionuț Marian Pîrvulescu, actor la Auăleu Teatru


👉 Întâlnire cu muzica

Seria emisiunilor de educație muzicală #PAVILION creează un cadru familiar și prietenos, ajutându-i pe cei mici să pășească cu încredere în lumea muzicii clasice, sprijinindu-i ca prin joc să descopere și să înțeleagă mesajul muzicii clasice.

Emisiunile abordează lumea sunetelor și armoniei prin subiecte inedite, pornind de la prezentarea instrumentelor de percuție din întreaga lume, prezentarea pianului sau a viorii, ajungând la croirea unor povești dedicate momentelor muzicale interpretate cu măiestrie de către artiștii invitați.


***

Organizator: tribul artistic
Proiect co-finanțat de AFCN
Partener principal: Radio România Muzical
Parteneri: Stiri Pentru Copii, La Două Bufnițe
Sponsori: Agentia de Print, Sustainalytics Romania