Arhivă : Agenda de concert Înapoi

'Armonii corale' în sezonul 3 al 'Stagiunii de colecție' de la Biblioteca Națională

Publicat: marți, 22 Ianuarie 2019 , ora 9.26

După succesul primei serate din cel de-al treilea sezon al Stagiunii de colecție de la Biblioteca Națională a României, sunteți invitați un la nou spectacol eveniment, care va avea loc luni 28 ianuarie 2019, de la ora 17,30 și va fi găzduit de Biblioteca Națională a României (Bd. Unirii nr. 22).

Sub genericul "Armonii corale", unul dintre cele mai valoroase ansambluri vocale românești v-a pregătit un program deosebit în care atributele principale sunt varietatea și spectaculozitatea. Corul Canticum, dirijat de Răzvan Rădos, va interpreta bijuterii sonore din creația românească și internațională.

Spectacolul este parte din proiectul ambițios "Centenar pentru toți - Sesiunea 2017 - 2020", organizat de Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, cu sprijinul Primăriei Sectorului 1 București, prin Centrul Cultural Sector 1.

Accentul expoziției adiacente va cădea pe Volumul "Opere alese" - o ediție îngrijită de Prof. Ioan D. Chirescu (Maestru emerit al Artei, Laureat al Premiului de Stat), apărută la Editura de Stat pentru Literatură și Artă, care are o reproducere după o pictură de Camil Ressu, în care este prezentat compozitorul Dumitru Georgescu Kiriac și autograful acestuia. Portretul de pe copertă, este după un basorelief al sculptorului Ion Vlad.

Din proprietatea autorului, Bilioteca Națională a României mai deține Cântece populare românești, lucrări care fac parte din colecția Biblioteca muzicală română, apărute în 1870. Din repertoriul Corului Scoalei Normale din Galați, avem 15 Coruri bărbătești, pentru usul școalelor normale, seminariilor, liceelor și reuniunilor școlare publicate de Teodor Teodorescu, în 1890, la editura Isidore Kauffmann din Galați și dedicată Domnului Solomon Halița, inspectorul învățământului primar și normal-primar, directorul Școalei Normale de învățători din Galați. Din aceste coruri mai fac parte și Imnul Regal de Eduard Hübsch sau Deșteaptă-te române.

Gazde și ghizi printre manuscrise, tipărituri și artiști vor fi Raluca Bucinschi și Sebastian Crăciun.

Accesul este liber, în limita locurilor disponibile, pe baza înscrierii în prealabil la adresa de email: promovare@bibnat.ro.