Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Săptămâna aceasta începe JAZZ IN CHURCH FESTIVAL

Publicat: marți, 1 Aprilie 2014 , ora 13.39

Joi, 3 aprilie 2014, începe a doua ediție JAZZ IN CHURCH Festival ce are loc în Biserica Luterană, București. Timp de patru zile, publicul meloman are ocazia să asculte și să vadă live o selecție eclectică de artiști europeni formată din cântăreți de jazz consacrați, tineri muzicieni în plină ascensiune precum și proiecte muzicale create special pentru JAZZ IN CHURCH.

Fiecare seară de festival va îmbina în mod elegant aparițiile muzicienilor consacrați și de mult așteptați în România precum Michel Portal, unul dintre părinții jazz-ului modern, Markus Stockhausen, ce are în repertoriu proiecte muzicale create special pentru ambianța bisericii sau Irene Schweizer și Pierre Favre, cei doi maeștri ai improvizației libere și unul dintre cele mai longevive parteneriate în jazz, datând din 1966.

Spiritul tânăr din JAZZ IN CHURCH va fi reprezentat de Zsofia Boros - o adevărată inovatoare a concertelor de chitară, Vincent Peirani, care a fost declarat de revista Jazz Magazine artistul francez al anului 2013, Marcin Masecki și Pawel Szamburski cu un program din muzica lui Arvo Part și Angelo Badalamenti precum și românii Mihai Balabas și Călin Torsan, aflați la prima lor colaborare.

Festivalul se va încheia alături de Stefano Battaglia și Michele Rabbia - un duo de o forță uimitoare, doi dintre cei mai căutați, cunoscuți și consacrați muzicieni peninsulari ai noului val muzical european.

Una dintre marile surprize ale Festivalului este proiectul muzical prezentat în premieră de britanicul Ambrose Field pentru vocea lui John Potter, susținută de un cvartet de coarde.


Program JAZZ IN CHURCH:

Joi, 3 aprilie:
ora 19.00: Zsofia Boros (chitară) - Ungaria
ora 20.00: Michel Portal (clarinet, saxofoane)/ Vincent Peirani (acordeon) - Franța

Vineri, 4 aprilie:
ora 19.00: Marcin Masecki (pian)/ Pawel Szamburski (clarinet) - Polonia
ora 20.00: Ambrose Field (compoziție)/ John Potter (voce) & String QUARTET -Marea Britanie/România

Sâmbătă, 5 aprilie:
ora 19.00: Markus Stockhausen (trompetă)/ Tara Bouman (clarinet bas) - Germania
ora 20.00: Irene Schweizer (pian)/ Pierre Favre (tobe percuție) - Elveția

Duminică, 6 aprilie:
ora 19.00: Mihai Balabas (chitară)/ Călin Torsan (instrumente de suflat) - România
ora 20.00: Stefano Battaglia (pian)/ Michele Rabbia (percuție) - Italia

Biletele și abonamentele sunt disponibile online pe eventim.ro și în rețelele magazinelor Germanos, Orange, Vodafone, Domo și în librăriile Humanitas și Cărturești. Prețul unui bilet este de 75lei pe seară sau 225 lei abonament pentru cele 4 seri.