Arhivă : Transmisiuni directe internaționale Înapoi

Pentru a reasculta transmisiunile noastre directe faceti click aici

Transmisiuni directe internaționale – Septembrie 2023

Publicat: vineri, 1 Septembrie 2023 , ora 15.25


Radio România Muzical este singurul post românesc care vă oferă posibilitatea de a asculta în direct concerte de pe marile scene ale muzicii clasice contemporane. 


Luni, 25 septembrie 2023, ora 21.00

Transmisiune directă de la Praga. 100 de ani de la înființarea Radiodifuziunii Cehe. Concert aniversar susținut de Corul Filarmonicii Cehe din Brno și Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii din Praga la Rudolfinum din Praga. Dirijor Petr Popelka. Soliști: pianistul Paul Lewis, soprana Simona Houda-©aturová și basul Jozef Benci. Johannes Brahms - Concertul nr. 1 op. 15 în re minor pentru pian și orchestră; Vítìzslav Novák - Poemul simfonic op. 67 " De profundis"; Antonín Dvoűák - Te Deum op. 103.


Miercuri, 27 septembrie
2023, ora 20.30
Transmisiune directă de la Barcelona. Spectacol susținut de Corul și Orchestra "Gran Teatre del Liceu" din Barcelona. Dirijor Josep Pons. Din distribuție: baritonul Audun Iversen în rolul Evgheni Oneghin; mezzosoprana Liliana Nikiteanu în rolul Larina, soprana Svetlana Aksenova în rolul Tatiana, tenorul Alexei Neklyudov în rolul Lensky, basul Andrea Mastroni în rolul Prințului Gremin. Piotr Ilici Ceaikovski- Opera "Evgheni Oneghin".


Vineri, 29 septembrie 2023, ora
21.00
Transmisiune directă de la München. Concert susținut de Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii Bavareze la Isarphilharmonie din München. Dirijor Sir Simon Rattle. Betsy Jolas - Lucrarea "Latest"; Gustav Mahler - Simfonia a VI-a în la minor.