Arhivă : Transmisiuni directe internaționale Înapoi

Pentru a reasculta transmisiunile noastre directe faceti click aici

Transmisiuni directe internaționale – Iulie 2023

Publicat: sâmbătă, 1 Iulie 2023 , ora 15.57


Radio România Muzical este singurul post românesc care vă oferă posibilitatea de a asculta în direct concerte de pe marile scene ale muzicii clasice contemporane.


Vineri, 14 iulie 2023, ora 19.30
Transmisiune directă de la Verbier. Concert de deschidere a Festivalului de la Verbier susținut de Orchestra Festivalului de la Verbier la Sala "Combins" din Verbier. Dirijor Zubin Mehta. Solistă pianista Yuja Wang. Serghei Rahmaninov - Concertul nr. 3 op. 30 în re minor pentru pian și orchestră; Hector Berlioz - Simfonia fantastică.


Luni, 17 iulie 2023, ora 21.00
Transmisiune directă de la Montpellier. Concertul de deschidere a stagiunii Orchestrei Filarmonice "Radio France" la Opera "Berlioz" din Montpellier. Dirijor Sir John Eliot Gardiner. Solist pianistul Alexandre Kantorow. Ludwig van Beethoven - Concertul nr. 4 op. 58 în Sol major pentru pian și orchestra; Hector Berlioz - "Simfonia fantastică".


Joi, 20 iulie 2023, ora 21.30
Transmisiune directă de la BBC Proms. Concert susținut de Orchestra Simfonică BBC la Royal Albert Hall din Londra. Dirijor Josep Ponce. Solistă violonista María Dueñas. Manuel de Falla - Interludiu și Dans din opera "La Vida Breve"; Édouard Lalo - Simfonia spaniolă op. 21 pentru vioară și orchestră; Claude Debussy - Iberia din ciclul "Imagini", versiunea orchestrală; Maurice Ravel - Bolero.


Miercuri, 26 iulie 2023, ora 21.00
Transmisiune directă de la Paris. Concert susținut de Orchestra Națională a Franței la Opera Berlioz din Montpellier. Dirijor Cristian Măcelaru. Solist violoncelistul Edgar Moreau. Sir Edward Elgar - Concertul op. 85 în mi minor pentru violoncel și orchestră; Olivier Messiaen - Meditația simfonică "Les Offrandes oubliées"; Igor Stravinsky - Suită din muzica baletului "Pasărea de foc" (versiunea din 1919).