ACUM:
1.00
Notturno
Produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio.
Urmează: 7.00 Allegro... de weekend Un matinal clasic, într-un tempo vivace.
Apoi: 9.50 Promo Informații despre evenimentele partenerilor noștri.

Arhivă : Recomandări Înapoi

Pianista Adela Liculescu la Concertele Radio România Muzical, 1 martie

Publicat: vineri, 26 Februarie 2016 , ora 11.36

Studentă la Viena la Universitatea de Muzică și Arte, Adela Liculescu este o muziciană care în circuitul său de recitaluri și concerte susținute la Filarmonica Gasteig din München, Filarmonica din Berlin, Aix en Provence sau Imperial Hall de la Beethovenplatz, ca urmare a premiului I pe care l-a obținut, în noiembrie 2015, la concursul Bosendorf de la Viena, include și un recital susținut în cadrul Stagiunii de Marți seară la București.

Este și cazul recitalului din 6 ianuarie 2015 pe care Adela Liculescu l-a oferit melomanilor aflați la Sala Mică a Ateneului Român. "O îmbinare fantastică între o maturitate pe care și-a dobândit-o prin studiu, prin foarte multă apropiere de partituri și o ușurință tehnică ieșită din comun. Adela Liculescu are o capacitate de a gândi fiecare detaliu pe care-l cântă... Este o artistă pe care eu o văd în viitor completă și care va bucura sufletul multor melomani." - a spus cu admirație violoncelistul Marin Cazacu despre pianista Adela Liculescu, cea care la începutul anului 2016 a adăugat palmaresului său important, încă o distincție: Premiul special în arte Grigore Vieru acordat la Gala Ligii Studenților Români din Străinătate.

Pentru a cincea oară prezentă în cadrul Stagiunii de fiecare marți, Adela Liculescu a interpretat, în 6 ianuarie 2015, Sonata  nr.32 în do minor de Ludwig van Beethoven, Sonata în si minor de Franz Liszt și piesa "Reflexii în apă" din ciclul "Imagini" de Claude Debussy.

Un recital pe care-l veți asculta și dumneavoastră la Concertele Radio România Muzical din 16 februarie 2016, de la ora 19.00.

Jeanine Costache