Arhivă : Recomandări Înapoi

Pianistul Ingmar Lazar la Concertele Radio România Muzical, 16 februarie

Publicat: joi, 11 Februarie 2016 , ora 16.20

"Cel mai bun pianist francez din noua generație" este considerat Ingmar Lazar, protagonistul recitalului din 24 ianuarie 2016 de la Sala Mare a Ateneului Român. Evenimentul a fost prilejuit de împlinirea a 80 de ani de existență a Institutului Francez la București. Unul dintre obiectivele pe care și le-a propus Institutul Francez, în cele opt decenii de activitate, a fost promovarea culturii prin intermediul unor artiști de excepție, care simbolizează puntea dintre Franța și România.

Și ...invitatul din 24 ianuarie 2016 - Ingmar Lazar - a fost, cu siguranță, unul dintre aceștia. Legăturile lui cu România sunt puternice: provine dintr-o familie de origine română, fiind nepot al lui Marie-Mayence Gibani - ultima elevă a lui Constantin Brâncuși. 23 de ani numără muzicianul francez, un copil minune care la 6 ani reușea să impresioneze, cu interpretarea sa, pretențiosul public al renumitei Săli Gaveau din Paris.

Cu un "nou Dinu Lipatti" era comparat în 2009 Ingmar Lazar la prima sa apariție în România, pe podiumul de concerte al Sălii Mihail Jora din București, într-un concert de Frederic Chopin. În prezent Ingmar Lazar se situează în lumea celor mai promitatori artisti ai muzicii, este un pianist cu un palmares impresionant - în 2013 devenind câștigatorul premiului pentru pian, la Festivalul de Muzica Clasică de la Verbier din Elveția - și cu multe apariții pe scene importante ale lumii și în cadrul unor festivaluri prestigioase.

Un pianist francez, care vorbește foarte bine românește: descoperiți în interviul acordat pentru Radio România Muzical. 

În 24 ianuarie 2016, sub cupola Ateneului Român, Ingmar Lazar a propus un recital în care s-au regăsit lucrări de Schubert, Mozart, Chopin, Enescu și Liszt.

Un recital pe care-l veți asculta și dumneavoastră la Concertele Radio România Muzical din 16 februarie 2016, de la ora 19.00.

Jeanine Costache