Arhivă : Recomandări Înapoi

Remember - Elena Cernei: 'Arpeggio', 27 noiembrie 2015

Publicat: joi, 19 Noiembrie 2015 , ora 15.16

"Una dintre cele mai spectaculoase voci ale timpului…" - au spus adesea cronicarii despre Elena Cernei.

Fără îndoială a fost una dintre vocile de aur ale liricii românești prezente, în a doua jumătate a veacului XX, pe cele mai importante scene de operă. Dintre ele amintim: Teatrul Scala din Milano, Opera de Stat din Viena, Teatrul Liceu din Barcelona și Teatrul Capitole din Toulouse.

A fost prima mezzosoprană de origine română care a urcat pe scena Operei Metropolitan din New York și pe scena Teatrului Scala din Milano și prima cântăreață care, la 75 de ani dupa Hariclea Darcle, a încântat publicul prin apariția ei la Opera Mare din Paris.

A cântat, onorând cu arta ei, în toate colțurile lumii, însă a revenit întotdeauna "acasă", pe scena Operei Naționale București,  unde a strălucit timp de mai multe decenii.

Inima Elenei Cernei a încetat să mai bată în urmă cu un deceniu și jumătate, pe 27 noiembrie, dar a rămas în memoria iubitorilor de operă "mezzosoprana cu unul dintre cele mai senzuale timbruri".

Veți asculta glasul Elenei Cernei la 'Arpeggio', în rubrica "Opera și vedetele ei, vineri, 27 noiembrie 2015, ora 11.00.

Jeanine Costache