Arhivă : Recomandări Înapoi

VIDEO. Elisabeth Leonskaja la Arpeggio, în 23 și 24 iulie

Publicat: miercuri, 22 Iulie 2015 , ora 14.06

Își amintește cu emoție și modestie de toamna anului 1964, când câștiga la București premiul I la secțiunea Pian a Concursului Internațional "George Enescu". Avea pe atunci 18 ani iar deceniile care au urmat au confirmat din plin această reușită a tinereții. Pentru că, în prezent, Elisabeth Leonskaja este una dintre cele mai respectate și apreciate pianiste ale prezentului, un nume care a impresionat ani la rând publicul de pe tot cuprinsul globului. Și care continuă să o facă.

În mijlocul acestei cariere intense, înconjurată permanent de un șovoi mediatic neobosit, Elisabeth Leonskaja a reușit să-și păstreze nealterată sensibilitatea particulară, care o însoțește în fiecare interpretare. Într-o lume a artei virtuoze dusă la ultimele sale consecințe, într-o lume care pune din ce în ce mai mult preț pe imagine și pe elementul spectaculos, Elisabeth Leonskaja rămâne un reper al eleganței clasice, urmând cu fidelitate principiile maestrului său, Sviatoslav Richter, cel căruia, de altfel, îi dedică și recitalul din 6 septembrie de la Ateneul Român, unde va interpreta două sonate semnate de Franz Schubert și Johannes Brahms.

">">Pianistei georgiene, atât de iubite de publicul român, îi dedicăm două ediții în cadrul Emisiunii "Arpeggio", în 23 și 24 iulie, de la ora 10.30 și, în reluare, de la 17.05. Vom vorbi despre Elisabeth Leonskaja, despre principalele sale repere biografice dar vom și asculta o serie de înregistrări ale sale de referință.

Ioana Marghita