Arhivă : Recomandări Înapoi

Richard Galliano și Big Band-ul Radio la 'Stagiunea muzicală Radio', 8 martie 2015

Publicat: joi, 5 Martie 2015 , ora 13.02
Aflat pentru prima dată pe scena Sălii Radio în iunie 2014, când încheia Stagiunea Ochestrei de Cameră Radio, acordeonistul francez Richard Galliano revine, de această dată în compania Big Band-ul Radio, condus de Ionel Tudor. Astfel, duminică, 8 martie, de la ora 19.00, vă invităm să vă bucurați de darul nostru muzical - o întâlnire cu artistul care a revoluționat percepția lumii asupra acordeonului, transformându-l într-un instrument "vedetă".

Unul dintre cei mai mari muzicieni ai momentului, Richard Galliano este interpret și compozitor, orchestrator și pedagog, cariera sa artistică construindu-se la confluența dintre muzica clasică și de jazz. La vârsta de 14 ani, în perioada în care frecventa cursurile Conservatorului din Nisa, descoperă jazz-ul și pe acordeoniștii brazilieni, momentul marcând evoluția muzicianului. Într-un interval relativ scurt s-a afirmat în viața muzicală pariziană ca aranjor, dirijor și compozitor, iar printre vedetele muzicii franceze alături de care a cântat în concerte se numără: Claude Nougaro, Barbara, Serge Reggiani, Charles Aznavour, Juliette Gréco ș.a. Împreună cu acordeonul său a înregistrat o serie de discuri, a susținut concerte și turnee pe toate continentele de-a lungul unei cariere extraordinare.

Ionel Tudor - pianist, compozitor și orchestrator extrem de apreciat și de premiat - este cel sub a cărui baghetă stă această seară muzicală. Din 1991 alături de Big Band-ul Radio, a realizat împreună cu acesta numeroase spectacole de muzică ușoară, jazz și blues, recitaluri și gale.

Programul serii va cuprinde o lucrare semnată de compozitorul argentinian Astor Piazzolla - Michelangelo 70, precum și mai multe compoziții care poartă chiar semnătura lui Richard Galliano: Ten Years Ago, Teulada, Rue de Maubeuge, Tango pour Claude, Poème, Coloriage II, Giselle, Take eleven ș.a.

Celor care nu vor reuși să ajungă la Sala Radio în 8 martie, Radio România Muzical le înlesnește savurarea acestui moment muzical special - conturat ca un dar de Ziua Femeii - printr-o transmisiune directă. Fiți, așadar, pe frecvențele noastre - 104,8 și 97,6 - în această zi, de la ora 19.00.

Gina Macsențian