Arhivă : Recomandări Înapoi

VIDEO. Roberto Alagna - My life in an opera, Music box, 9 februarie

Publicat: vineri, 6 Februarie 2015 , ora 14.21

Vă prezint un album a cărui lansare internațională este programată pentru 10 februarie 2015. Albumul se intitulează "Roberto Alagna - My life is an opera" și cuprinde arii esențiale pentru cariera binecunoscutului tenor. Este adevărat, în noiembrie 2014, doar în Franța a apărut și o altă versiune a acestui album "Alagna - Ma vie est un opera".

Ce știm despre Roberto Alagna?

Că este unul dintre marii tenori ai prezentului. La 51 ani, pare să fie la apogeul carierei sale artistice: în această stagiune debutează în nu mai puțin de 4 roluri noi și apare pe cele mai mari scene de operă ale lumii. Este tenorul cu o poveste de viață în sine fascinantă: un italian dintr-o familie modestă, stabilit apoi în Franța, devenit cetățean francez la 18 ani, care a început să cânte în baruri pentru a primi bacșișuri și care a ajuns cel mai important tenor francez al momentului. Un parcurs, trebuie să recunoaștem, hollywoodian.

Roberto Alagna, un tenor francez al cărui destin s-a legat de două românce: Leontina Văduva, alături de care a apărut în Romeo și Julieta de Gounod în 1994 la Covent Garden, spectacolul care l-a propulsat în atenția lumii internaționale și Angela Gheorghiu, cea care i-a fost soție și parteneră de scenă până în 2013. În prezent, partenera de viață a lui Roberto Alagna este soprana poloneză Aleksandra Kurzak, pe care o puteți de altfel asculta și pe discul "Alagna - My life is an opera".

Cele mai multe dintre înregistrările de pe acest disc au fost realizate de Roberto Alagna alături de London Orchestra, dirijor Yvan Cassar, în toamna anului trecut; altele, cu mai mult timp în urmă, însă nu au fost publicate niciodată pe un disc.

Puteți asculta în integralitate acest album, rod al unei experiențe de o viață, al unei voci deosebit de frumoase și al unui suflet cald. Un album inclus și în campania Votează discul de muzică clasică al anului 2015.

Albumul poate fi ascultat luni, 9 februarie, de la ora 19.00 și în reluare duminică, 15 februarie, de la ora 13.05 în cadrul emisiunii de actualitate discografică Music box.  


Cristina Comandașu