Arhivă : Recomandări Înapoi

VIDEO. BBC-Proms la Radio România Muzical - 20 iulie 2014

Publicat: vineri, 11 Iulie 2014 , ora 13.56

Din 18 iulie 2014 începe binecunoscutul festival britanic BBC-Proms. La Radio România Muzical veți avea ocazia de a asculta câteva dintre concertele înscrise în agenda acestuia, difuzate în cadrul emisiunii Scena Europeană.

Astfel, primul eveniment , pe care îl veți urmări pe frecvențele noastre, are loc duminică, 20 iulie, la "Royal Albert Hall". Protagoniști: Orchestra pentru Pace a Lumii și dirijorul Valery Gergiev, aflați la cea de-a patra participare a lor la BBC-Proms.

Programul este alcătuit din Fantezia simfonică "Femeia fără umbra" de Richard Strauss, special aleasă pentru a marca 150 de ani de la nașterea marelui compozitor, apoi Simfonia a VI-a în la minor de Gustav Mahler și o lucrare în premieră europeană - "Trei căi spre pace" semnată de Roxanna Panufnik, o artistă din Marea Britanie de origine poloneză, fiica dirijorului și compozitorului Sir Andrzej Panufnik.

Așadar, BBC-Proms ediția 2014 - în transmisiune directă din Londra sub genericul Scena Europeană - duminică, 20 iulie 2014, începând cu ora 21:30. Comentează Irina Cristina Vasilescu.
Lucian Haralambie