Arhivă : Recomandări Înapoi

Transmisiune directă din München la Radio România Muzical - 27 iunie 2014

Publicat: luni, 16 Iunie 2014 , ora 14.10

La Radio România Muzical continuăm seria transmisiunilor directe europene. Săptămâna aceasta vă propunem un concert al Orchestrei Simfonice a Radiodifuziunii Bavareze, ansamblu care va fi dirijat de Yannick Nézet-Séguin.

Director muzical al Orchestrei Philadelphia din stagiunea 2012-2013, Yannick Nézet-Séguin conduce în paralel și Orchestra Filarmonică din Rotterdam și este dirijor invitat permanent al Orchestre Filarmonice Londoneze. Debutul european a avut loc în 2004, nu înainte de a dirija pe cele mai importante scene ale Canadei, țara sa natală. Capela de Stat din Dresda, Filarmonica din Berlin și Orchestra de Cameră a Europei sunt doar câteva dintre ansamblurile pe care Yannick Nézet-Séguin le-a condus până în prezent. Numele muzicianului este legat și de titluri importante de operă - în 2008 a semnat conducerea muzicală a unei noi producții "Romeo și Julieta" la festivalul din Salzburg, iar la Metropolitan Opera a dirijat "Carmen", "Don Carlo" și "Faust".

În concertul de vineri, în postură solistică va evolua Gil Shaham - un violonist prezent, de-a lungul carierei, pe cele mai importante scene ale lumii, în fața Orchestrei Naționale Ruse, a Filarmonicii din Berlin, Filarmonicii din Viena și Academiei St. Martin in the Fields. În versiunea lui Gil Shaham veți asculta Concertul nr.2 pentru vioară și orchestră de Béla Bartók. Simfonia I "Titanul" de Gustav Mahler completează programul concertului susținut la "Herkulessaal" din Munchen.

În transmisiune directă concertul Orchestrei Simfonice a Radiodifuziunii Bavareze, dirijată de Yannick Nézet-Séguin, sub genericul Scena europeană la Radio România Muzical - vineri, 27 iunie, de la ora 21:00. Comentează Monica Cengher.

De reascultat până în 4 iulie pe site-ul româniamuzical.ro

Lucian Haralambie