Arhivă : Recomandări Înapoi

Transmisiune directă din Paris la Radio România Muzical - 12 iunie 2014

Publicat: luni, 2 Iunie 2014 , ora 16.25

Semyon Bychkov este joi, 12 iunie, dirijorul Orchestrei Naționale a Franței. Primul premiu obținut de dirijorul născut la Sankt Petersburg a fost obținut în 1973 - Concursul de dirijat "Rahmaninov". Un an mai târziu a emigrat în Statele Unite ale Americii, unde a urmat studiile Colegiului de Muzică Mannes, ocupând simultan și poziția de director al orchestrei. Filarmonica din New York, Filarmonica din Berlin sau Orchestra Royal Concertgebouw sunt câteva dintre ansamblurile care apar în CV-ul lui Semyon Bychkov. Numele dirijorului este legat și de câteva producții importante de operă - Elektra și Boris Godunov (2003 la Royal Opera House), Lohengrin, Tannhäuser, Otello.

Concertul pe care îl va dirija joi, 12 iunie 2014, va fi găzduit de "Théâtre des Champs-Elysées", iar solista serii va fi soprana Christianne Stotijn pentru liedurile lui Wagner pe versuri de Mathilde Wesendonck.

Programul este completat de Interludiu Simfonic nr.2 din opera Intermezzo și "Simfonia Alpilor", ambele de Richard Strauss. Este marcată astfel trecea unui secol și jumătate de la nașterea compozitorului. Puteți asculta concertul Orchestrei Naționale a Franței, dirijată de Semyon Bychkov, în transmisiune directă la Radio România Muzical sub genericul Scena Europeană joia aceasta, 12 iunie, la Radio România Muzical. Comentează Anca Andriescu.

Lucian Haralambie