Arhivă : Recomandări Înapoi

VIDEO. Transmisiune directă din Paris - 3 aprilie 2014

Publicat: joi, 27 Martie 2014 , ora 13.05

Visul din copilărie era să devină jucător profesionist de șah. De altfel întregul traseu artistic a fost plin de "capcane" (oferta de a lucra în guvernul Statelor Unite ar fi un exemplu) menite să o distragă de la ceea ce s-a dovedit a fi calea perfectă pentru ea - muzica, mai exact pianul.

"Intensă" sau "Urmașa lui Rahmaninov" - sunt cuvintele folosite de presa internațională pentru a o descrie pe Valentina Lisitsa. "Pianista YouTube" este o sintagmă care o caracterizeată cel mai bine pe pianista născută în Kiev, Ucraina. În prezent canalul ValentinaLisitsa de pe cunoscutul site numără peste 70 de milioane de vizualizări.

Joi, 3 aprilie, Valentina Lisitsa va fi solista Orchestrei Naționale a Franței într-un program condus de Kristjan Järvi. Dirijorul principal al Orchestrei Simfonice Radio din Leipzig va conduce un program alcătuit din opusuri semnate de Arvo Pärt, Edvard Grieg și Carl Nielsen în concertul susținut la "Théâtre du Châtelet" și transmis în direct la Radio România Muzical.

Live din Paris - Valentina Lisitsa și Orchestra Națională a Franței condusă de Kristjan Järvi, în 3 aprilie, de la ora 21.00 sub genericul Scena europeană. Comentează Anca Ioana Andriescu.

Lucian Haralambie