Arhivă : Recomandări Înapoi

VIDEO. În direct, un concert din Marea Britanie - 2 aprilie

Publicat: miercuri, 26 Martie 2014 , ora 13.26
Radio România Muzical continuă seria transmisiunilor sale directe de la evenimente muzicale de pe scena internațională. Miercuri, 2 aprilie, de la ora 21.30, puteți asculta un concert transmis în direct de la Poole - Marea Britanie, cu pianistul Francesco Piemontesi și Orchestra Simfonică din Bournemouth, dirijor Kiril Karabits.

Francesco Piemontesi, câștigător al premiului Regina Elisabeta din 2007, propune Concertul nr. 27 de Wolfgang Amadeus Mozart. Musikverein din Viena, Carnegie Hall și Avery Fisher Hall din New York, Suntory Hall din Tokyo, Filarmonica din Berlin sunt săli în care pianistul a concertat deja. Numele lui s-a regăsit pe agenda unor festivaluri ca BBC Proms, Lucerna, Edinburgh, Mostly Mozart din New York și Proiectul Martha Argerich Project din Lugano, printre altele.

Wolfgang Amadeus Mozart este compozitorul căruia Francesco Piemontesi i-a acordat în ultima perioadă o atenție deosebită. Cel mai recent disc al pianistului cuprinde lucrări ale marelui clasic.

De această dată, Francesco Piemontesi va evolua sub bagheta unui dirijor care și-a trecut deja în CV colaborări cu cele mai importante ansambluri din lume. Kiril Karabits va conduce concertul de miercuri seară susținut de ansamblul britanic la "Lighthouse". Pentru cea de-a doua parte a transmisiunii directe, oferită de Radio România Muzical, este programată Simfonia a IX-a de Anton Bruckner.

Live din Marea Britane - concertul susținut de pianistul Francesco Piemontesi și Orchestra Simfonică din Bournemouth condusă de Kiril Karabits sub genericul Scena europeană, de la ora 21:30. Comentează Irina Cristina Vasilescu.

Lucian Haralambie