Arhivă : Recomandări Înapoi

VIDEO. Transmisiune directă din Copenhaga, 6 martie 2014

Publicat: luni, 3 Martie 2014 , ora 12.31

Colaborarea lui cu acest ansamblu se întinde pe parcursul a mai bine de 2 decenii. 1991 este anul primei lansări discografice semnate de Dmitri Kitaenko și Orchestra Simfonică Națională Daneză.

Dmitri Kitaenko unul dintre laureații primului concurs Herbert von Karajan, dirijor rus considerat de critica de specialitate ca fiind unul dintre cei mai importanți șefi de orchestra ai generației sale, alături de Yuri Temirkanov. Dmitri Kitaenko are trecute în c.v.-ul său colaborări cu ansambluri ca Orchestra Filarmonicii din Bergen, Orchestra Simfonică din Berna și Orchestra Radiodifuziunii din Frankfurt, în repertoriul său regăsindu-se atât lucrări simfonice cât și opere. Unul dintre proiectele importante ale lui Dmitri Kitaenko este înregistrarea integralei simfoniilor lui Serghei Prokofiev.

Dirijorul rus revine la pupitrul Orchestrei Simfonice Naționale Daneze, joi, 6 martie, într-un concert cu un program integral Antonin Dvorak, înlocuindu-l pe Lorin Maazel care trebuia inițial să dirijeze acest concert. În program: Uvertura „Carnaval”, Concertul pentru violoncel și orchestră, cu Daniel Muller Schott în prim-plan, și o simfonie cunoscută tuturor - „Din lumea nouă”. Concertul de la Sala Radiodifuziunii din Copenhaga poate fi ascultat în direct la Radio România Muzical sub genericul Scena europeană, începând de la ora 20:30. Comentează Anca Ioana Andriescu.

Lucian Haralambie