Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Radio Fiction Desk - 2017

Publicat: joi, 9 Noiembrie 2017 , ora 11.39
Vă invităm pe site-ul tnr.srr.ro, pagina radiofictiondesk.srr.ro, să ascultați și să notați cea de a patra piesă din cadrul concursului Radio Fiction Desk - 2017, premiera radiofonică Ciudatul rol al întâmplării, o adaptare după Ion Băieșu, interpretată de trupa de elevi-actori de la Colegiul Național Cantemir Vodă din Capitală.

Din distribuție fac parte: Răzvan Asan, Andrei Mihai Bosoancă, Andrei Dimitrie Cotițosu, Maria Cătălina Florea, Alexandra Oana Ilie, Mihai Manolache, Florin Pană, MaraTimnea, Cosmin Varodi, Matei Zgîmboi și Cosmin Tănase, îndrumați de profesoara Mihaela Constantinescu. Echipa de realizatori este formată din: Radu Verdeș - asistența tehnică, Renata Rusu - regia de studio, Patrice Prundea - regizor muzical, Vasile Manta - regizor artistic, Silvia Cusursuz - adaptarea radiofonică și Manuella Popescu.

Această nouă înregistrare radiofonică se alătură primelor trei piese din actuala ediție a proiectului Radio Fiction Desk - 2017: Bacul nu-i sfârșitul lumii, de Filip Columbeanu - interpretată de elevii-actori de la Colegiului Național Ion Neculce, Steaua fără nume, o adaptare după Mihail Sebastian - interpretată de elevii-actori de la Colegiul Național Gheorghe Șincai și Rămășagul, adaptare după Vasile Alecsandri, interpretată de trupa de elevi-actori de la Școala Centrală, piese care pot fi ascultate și votate pe site-ul tnr.srr.ro, pagina radiofictiondesk.srr.ro.

Radio Fiction Desk este un proiect concurs, realizat de Radio România, prin Centrul Cultural Media - Teatrul Național Radiofonic, în colaborare cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București, care își propune colaborarea cu trupe de actori formate din elevi ai liceelor bucureștene, pentru a realiza spectacole de teatru radiofonic. Succesul deosebit de care s-au bucurat primele două ediții și entuziasmul din cea de a treia ediție, sunt o dovadă a creșterii interesului tinerei generații pentru această formă deosebită de exprimare artistică - teatrul radiofonic. Ca și la edițiile precedente, proiectul se va încheia în luna decembrie cu o Gală de premiere.

Începând cu acestă ediție, Primăria Capitalei este Partener Instituțional al Proiectului Radio Fiction Desk.