Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Olga Tudorache la 88 de ani

Publicat: joi, 5 Octombrie 2017 , ora 12.29
Luni, 9 octombrie 2017, de la ora 11:00, Teatrul Național Radiofonic - Radio România omagiază pe marea actriță Olga Tudorache, la împlinirea vârstei de 88 de ani, organizând audiția cu public a spectacolului Victoria și Crocodilul de Ion Costin Manoliu, la Teatrul Metropolis din București, strada Mihai Eminescu, nr. 89. În rolurile principale: Olga Tudorache și Mihai Bica. Regia artistică: Alexandru Dabija. În distribuție: Dorina Lazăr, Mircea Constantinescu și Mihai Calotă.

De asemenea, la Radio România Actualități, de luni 9 octombrie și până miercuri 11 octombrie, de la ora 23:05, vă invităm să o reascultați pe Olga Tudorache, interpretând partituri de excepție în spectacolele: Cătunul țânțarilor de Ludovic Klimits, Secretarii domnului de Voltaire, Brezaia, Basmul cu minciunile de George Călinescu și Picnic pe câmpul de luptă de Fernando Arrabal.

Născută la 11 octombrie 1929, la Oituz, absolventă a Conservatorului Dramatic din București, la clasa profesoarei Marioara Voiculescu, Olga Tudorache a scris, timp de 70 de ani, multe pagini memorabile în istoria teatrului românesc contemporan. S-a distins prin forță dramatică, umor și puterea cuvântului rostit, întruchipând personaje de neuitat, atât în teatru cât și în film.

Ultima sa creație radiofonică este cea din Victoria și Crocodilul, spectacol realizat în anul 2007, în cadrul proiectului Dramaturgi români contemporani; o farsă comică, în care interpretează rolul unei profesoare de arta actorului, supusă ea însăși unui examen. Pe fundalul unor evenimente istorice contemporane, construcția dramatică este inspirată de întâmplări reale din viața celebrei profesoare de teatru. Un text scris de Ion Costin Manoliu, care pune în valoare calitățile artistice ale Olgăi Tudorache, pe care multe generații de iubitori de teatru le-au apreciat.

Echipa de creație: regia de studio - Milica Creiniceanu, regia muzicală - Stelică Muscalu, regia tehnică - ing. Luiza Mateescu, redactor și coordonator de proiect - Magda Duțu.

Ne auzim la… Metropolis! Intrarea liberă.

La mulți ani, Olga Tudorache!