Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Evenimentele regionale, la un click distanță de propriul calendar

Publicat: luni, 10 Iulie 2017 , ora 15.26
Radio Timișoara oferă de câțiva ani, online, o agendă a evenimentelor din vestul țării (culturale, de divertisment sau de business), iar la multe dintre ele sunt oferite detalii, inclusiv programul complet pe ore și zile. Aceste evenimente sunt trecute în revistă și în principalele emisiuni ale zilei.

Începând din această săptămână, orice viitor reper al acestei agende a evenimentelor poate fi adăugat în propriul calendar electronic de pe laptop, tabletă sau smartphone. Pentru utilizatorii Calendarului Google, de exmplu, este suficientă o apăsare a butonului Remind me with Google Calendar, care apare sub fiecare eveniment. Varianta recomandată celor care folosesc atât laptop cât și telefon este adăugarea pe laptop / PC (mai comod), iar evenimentul va apărea pe smartphone după sincronizarea datelor.

Putem astfel să fim anunțați înainte de eveniment cu un timp prestabilit, să citim mai multe despre acesta, să invităm prietenii să vină și ei și să adauge evenimentul în propriul calendar sau să ajungem mai ușor la locul de desfășurare, apăsând pe icon-ul pentru hartă și deschizând astfel aplicația de navigație preferată (Google maps, de exemplu).

Utilizatorii care folosesc intens calendarul de la Google (sau compatibil cu formatul .ics) pot adăuga permanent evenimentele din Agendă într-un calendar separat, afișat la cerere. Procedura are pentru Google Calendar numai cinci pași și este descrisă în detaliu pe site. Se poate vedea astfel Agenda evenimentelor direct în calendarul utilizat zi de zi și oricare dintre evenimente poate fi adăugat în calendarul personal.

Aplicația de smartphone Radio Romania Timișoara realizată de AudioNow (disponibilă gratuit în Magazinul Play) oferă tot din această săptămână utilizatorilor de smartphone Android un chat în care se pot loga direct cu contul de facebook, dar și un buton pentru a suna ușor la Telefonul ascultătorului (031.504.0450), dacă vor să lase mesaje audio.

Detalii despre noile posibilități la www.radiotimisoara.ro