ACUM:
0.00
Adagietto
În inima nopții, sonorități aduse din inima nopții...
Urmează: 0.55 Imnul de stat
Apoi: 1.00 Notturno produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio

Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Omul Anului 2015 la Radio România Internațional

Publicat: joi, 31 Decembrie 2015 , ora 16.57


Cancelarul german Angela Merkel a fost desemnată Omul Anului 2015 la Radio România Internațional, în cadrul tradiționalei anchete de opinie lansate printre ascultătorii și utilizatorii de Internet din lume ai acestui post de radio.

Ascultătorul RRI Boudoukha Mohamed, din Algeria, a propus-o pe doamna Merkel "pentru poziția sa în criza refugiaților și disponibilitatea de a primi sute de mii de refugiați din Orientul Mijlociu". Ascultătorul ucrainean Volodimir Sâtnikov argumenta, între altele, opțiunea: "Am fost impresionat de convingerea sa că Germania va fi în măsură să primească 400.000 de refugiați din Orient".

Au mai fost nominalizați pentru Omul Anului 2015 la Radio România Internațional Papa Francisc, președintele Rusiei, Vladimir Putin, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, președintele francez François Hollande, președintele României, Klaus Iohannis, fostul președinte georgian, actual guvernator al regiunii Odesa din Ucraina, Mihail Saakașvili, premierii indian și ungar, Narendra Modi și Viktor Orban, Președintele Ligii Naționale pentru democrație din Birmania, Aung San Suu Kyi.

Au primit nominalizări din partea ascultătorilor și utilizatorilor Internet RRI, ca personaj colectiv, Cvartetul pentru Dialog Național Tunisian, laureat Nobel pentru Pace 2015, cetățenii Parisului, supuși de două ori unor atacuri teribile ale islamiștilor, voluntarul ucrainean care "își apără țara cu arma în mână" sau "toți cei care, în lumea întreagă, au avertizat împotriva diferitelor pericole, toți cei care au avut curajul să se exprime cu glas tare". Din afara sferei politice au fost nominalizați, de exemplu, creatorul Facebook Mark Zuckerberg ori marele fotbalist Lionel Messi.

RRI emite programe în limba română, dialectul aromân și 10 limbi străine prin Internet (www.rri.ro, live și on demand) și pe unde scurte (analogic și digital). Unele programe RRI pot fi recepționate pe telefonul mobil în SUA și Mexic, prin rețele de cablu și la posturi de radio partenere. RRI folosește intens și social media (Facebook, Twitter, Google+, YouTube, Flickr, Pinterest, Instagram, SoundCloud, LinkedIn, Tumblr).