ACUM:
1.00
Notturno
produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 7.00 Musica viva Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Apoi: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

La Mulți Ani Radio România Târgu-Mureș!

Publicat: vineri, 27 Februarie 2015 , ora 12.23

În 2 martie, radioul public mureșean aniversează 57 de ani de la prima transmisiune în direct. Primele cuvinte pe care ascultătorii le-au auzit atunci au fost: "Aici Târgu-Mureș, pe 261 și 330 metri lungimi de undă. Dragi ascultători, bună dimineața!"

Acum Radio România Târgu-Mureș este un post obiectiv care și-a diversificat an de an grila de emisiuni, ținând pasul cu realitatea. Cu un program variat și adaptat preferințelor publicului matur, radioul public mureșean emite 24 de ore din 24, în limbile română, maghiară și germană pentru ascultătorii din Mureș, Harghita, Covasna și Brașov. Radioul public mureșean este omniprezent on-air și on-line, live pe Internet, la adresele: www.radiomures.ro, www.marosvasarhelyiradio.ro și www.radioneumarkt.ro.

Site-urile sale web, reconstruite recent pe platforme moderne, alimentate permanent cu știri și evenimente, se bucură de un trafic lunar cumulat de 60.000 de vizite. De asemenea, s-a dublat impactul postărilor pe paginile de Facebook, acestea ajungând în prezent la peste 20.000 de vizitatori și 7.000 de prieteni.

Radio Târgu-Mureș este ascultat zilnic de peste 100.000 de persoane, conform Studiului de Audiență Radio, realizat de IMAS - Marketing și Sondaje SA și GfK România, pe întreg anul 2014. Radio Târgu-Mureș, parte a corporației Radio România, are, pe zona sa de acoperire, o cotă de piață și o audiență evaluate la 7%, cu o durată medie de ascultare zilnică de aproape 200 de minute. Aceste date reflectă aprecierea ascultătorilor față de emisiunile și programele difuzate.

Radio Târgu-Mureș este un serviciu public regional, multicultural și online, este credibil, are notorietate, are istorie și are o misiune. Dar are și o Echipă! Suntem aici, pentru dumneavoastră, cu știri, muzică bună, emisiuni de suflet, proiecte cu minte și cu drag pentru adevăr. Drept dovadă, în prag de primăvară, Radio Târgu-Mureș pregătește fanilor săi două cadouri speciale, două mărțișoare.

Mai întâi, ne vizitează, în 4 martie, de la ora 18:00, poetul și publicistul Adrian Munteanu, om de radio și vechi prieten, pentru a-și lansa o antologie a celor 7 volume de sonete, publicate anterior și reunite sub genericul Fluturele din fântână. Întâlnirea cu publicul iese din tiparele obișnuite, pentru că autorul își propune să susțină, din sonetele alese, un recital, o demonstrație a capacităților poetice și interpretative în același timp. Întâlnirea se va încheia cu un dialog cu spectatorii și o sesiune de autografe.

În 11 martie, la ora 19:00, în cadrul proiectului Seri de Jazz și Muzică clasică, va avea loc un concert al interpreților Michael Acker și Toma Dimitriu, la sala de concerte a Radio Târgu-Mureș. Publicul are acces gratuit la ambele evenimente. Acestea vor fi transmise în direct pe undele radio și video, pe Internet.

Surprizele continuă! Teatrul Național din Târgu-Mureș dedică piesele Don Quijote, din 28 februarie (ora 19:00), și Băieții din strada Pàl din 2 martie (ora 19:00), tuturor ascultătorilor noștri.

Mulțumim tuturor ascultătorilor noștri pentru fidelitate!