ACUM:
10.00
Arpeggio
3 ore cu și despre Interpretul zilei, Opera si vedetele ei, CD Review.
Urmează: 12.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 12.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Mii de vizitatori la Radio România de Ziua porților deschise

Publicat: luni, 27 Octombrie 2014 , ora 14.26

Radio România aniversează la 1 noiembrie 86 de ani de la prima emisie în eter. Din seria manifestărilor dedicate aniversării a făcut parte și Ziua porților deschise. Câteva mii de vizitatori au fost oaspeții Radio România sâmbătă, 25 octombrie, în București și pretutindeni în țară, la studiourile regionale.

Încă de dimineață, grupuri de ascultători au răspuns invitației pe care radioul public o adresează în fiecare an, de ziua sa, celor care doresc să pătrundă, pentru câteva ore, în fascinantul univers numit Radio România. Până la ora 17:00, numeroși vizitatori - elevi, studenți, persoane de vârste și preocupări diverse, ascultători fideli ai posturilor publice de radio, au fost conduși în Cabina 31, din care emite Radio România Actualități, la cabinele de emisie ale posturilor București fm, Antena Satelor, precum și la Teatrul Național Radiofonic și Sala Radio.

Oaspeții noștri s-au întâlnit cu unii dintre realizatorii lor preferați, au ascultat prezentări ale activității specifice fiecărui post în parte și au avut surpriza plăcută de a intra în direct în emisiunile ce se difuzau la momentul vizitei lor.

Cei care ne-au vizitat au transmis Societății Române de Radiodifuziune urări de bine la împlinirea vârstei de 86 de ani, exprimându-și prețuirea pentru calitatea emisiunilor și profesionalismul angajaților.

*

Sediul Radio Târgu-Mureș a fost luat cu asalt de sute de mureșeni veniți să vadă "laboratorul" știrilor și emisiunilor pe care le ascultă în fiecare zi. Vizitatorii au fost răsplătiți cu premii surpriză. Toți, de la copii de 3-4 ani, până la persoane de peste 80 de ani, au putut să facă urări radioului public la microfon. Ne-au vizitat și studenți din Marea Britanie și Turcia, care studiază în România prin programul Erasmus. Pozele realizate cu această ocazie, împreună cu înregistrările audio, vor fi trimise pe adresele de e-mail ale oaspeților.

Pe site-urile www.radiomures.ro și www.marosvasarhelyiradio.ro, precum și pe conturile de Facebook, internauții au fost ținuți la curent întreaga zi, cu ceea ce se întâmplă la Radio Târgu-Mureș. Au venit în casa noastră peste 1,000 de mureșeni, iar pentru ceilalți din întreaga regiune, imaginile postate online au fost o modalitate de a se simți mai aproape de noi. Îi așteptăm în continuare pe frecvențele Radio Târgu-Mureș - 98,9 FM și 102,9 FM, dar și live, în online.

*

Numeroși copii, însoțiți de cadre didactice, de la școlile și liceele din municipiul Reșița, au vizitat Radio Reșița și au dialogat cu redactorii și reporterii aflați la sediul studioului. S-a vorbit despre dotarea tehnică, despre trecutul postului public de radio dar și despre audiențe și cum se fac bani din publicitate. Printre oaspeți au fost și elevi de la Colegiul Național Mircea Eliade din Reșița, secția jurnalism.

Printre oaspeții studioului Radio România Reșița au fost și prefectul județului Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, primarul municipiului, Mihai Stepanescu, precum și generali și ofițeri superiori din cadrul Ministerului Apărării Naționale și al Ministerului de Interne, două instituții fanion ale statului român cu care postul public de radio are o colaborare specială încă de la înființare.

Reprezentanții MApN au declarat că acțiunea postului public de radio, derulată în mod fericit odată cu aniversarea Armatei Române, poate fi dedicată și jertfei de sânge a militarilor români. Prefectul Silviu Hurduzeu a transmis un mesaj de apreciere pentru munca depusă de colectivul Radio Reșița, pentru obiectivitatea și echidistanța în transmiterea știrilor, iar primarul Municipiului Reșița, dr. ing. Mihai Stepanescu, a apreciat buna colaborare care există între cele două instituții și proiectele pe care le-au derulat sau urmează să le pună în practică pe viitor. "Radioul Public a fost, este și va fi - sunt convins de asta, liantul comunității din care face parte, germenele de inspirație și efort în demersul nostru plasat în slujba cetățeanului. La mulți ani, Radioului românesc"!

*

Ascultătorii care au vizitat Radio Timișoara au avut numeroase surprize, mulți dintre ei întâlnindu-se cu jurnaliștii sau realizatorii preferați. Mai mult, cei întâlniți le-au fost și ghizi, iar la plecare le-au semnat, sub forma unei diplome, o dovadă scrisă că sunt prieteni adevărați ai radioului public!

Alți ascultători au ales să facă un tur complet al radioului, din care nu au lipsit cabinele de emisie și producție. Au avut astfel prilejul să vadă în direct cum se desfășoară emisiunile, dar și, în câteva cazuri, să își audă vocea în respectivele programe.

Una dintre surprize a fost sosirea unor vizitatori din Budapesta, care, după ce au văzut cabinele de emisie, au fost invitați alături de realizatorii emisiunii în limba maghiară.

Urmează o întreagă săptămână aniversară, în care va continua seria de concursuri care preced ziua de 1 noiembrie, premiile constând în tablete HD și cutii cu sticle de vin. Detalii despre concursurile din aceste săptămâni, dar și o cronică foto-video a Zilei porților deschise sunt disponibile pe www.radiotimisoara.ro.