ACUM:
10.00
Arpeggio
3 ore cu și despre Interpretul zilei, Opera si vedetele ei, CD Review.
Urmează: 12.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 12.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Evenimente Înapoi

Cele 3 Dive - gală extraordinară de operă la SALA RADIO

Publicat: luni, 14 Decembrie 2015 , ora 9.42

În ajunul sărbătorilor de iarnă, în fiecare an, pe afișul Sălii Radio figurează un eveniment transformat într-o tradiție a stagiunii și într-un reper al scenei culturale bucureștene: CELE TREI DIVE, gală extraordinară cu arii din opere celebre.

Vineri, 18 decembrie (19.00), pentru al cincilea an consecutiv, veți avea ocazia de a aplauda la București, alături de Orchestra Națională Radio, trei artiste lirice care și-au construit o spectaculoasă carieră în țară, dar și în străinătate. De această dată, cele trei mari voci sunt: sopranele TEODORA GHEORGHIU și IULIA ISAEV și mezzosoprana LILIANA MATTEICIUCĂ. Solistele vor evolua sub bagheta dirijorului de origine italiană David Crescenzi, invitat special al serii fiind și tenorul Ștefan Pop. Evenimentul se va desfășura cu participarea Corului Academic Radio, pregătit de Dan Mihai Goia.

Programul galei reunește o pleiadă de mari compozitori, ca Verdi, Rossini, Mozart, Bizet, Puccini, Donizetti ș.a, cu partituri din opere ca Il Trovatore (Trubadurul), Così fan tutte, Carmen, Turandot, La Bohème, Macbeth, Don Pasquale. Parteneri ai evenimentului: Carrefour, NISSA, Apiland, Herbagen, Domeniile Ostrov, Farmec, Ramada Majestic.

Dirijorul DAVID CRESCENZI fost numit, din septembrie 2014, director artistic și dirijor principal al Operei din Cairo. Muzicianul este invitat permanent al Operei Naționale Române Timișoara, iar cartea sa de vizită include o variată experiență artistică la Teatrul "St. Carlo" din Napoli, Opera din Cairo (Egipt) sau Teatrul "Carlo Felice" din Genova și alături de ansambluri ca Orchestra Operei din Zagreb, Orchestra de Cameră din Bologna, Filarmonicile din Alessandria și Piemonte, Orchestra Teatrului Reggio din Parma ș.a.

Răsplătită cu o bursă de studii oferită de însuși José Carreras la începutul carierei, TEODORA GHEORGHIU și-a alcătuit un parcurs artistic presărat cu succese pe unele dintre cele mai importante scene ale lumii. La Opera Națională București a debutat în rolul Reginei Nopții (Flautul fermecat - W. A. Mozart), fiind apoi invitată să evolueze pe importante scene din Europa precum: Théâtre de la Monnaie din Bruxelles, Opera Națională Lorenă din Nancy, Teatrul din Lucerna, Grand-Théâtre din Geneva, Opera din Lausanne, Théâtre des Champs-Elysées din Paris ș.a. În anul 2004, a debutat la Opera de Stat din Viena, iar între 2007-2010 a fost membră a acestei instituții.

După absolvirea Academiei de Muzică "Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca, LILIANA MATTEI CIUCĂ a obținut o bursă de trei ani la Conservatorul de Muzică din Luxemburg (absolvind cu Grand Prix Supérieur), fapt care a deschis o altă perspectivă asupra carierei sale artistice, iar în 1997 a fost admisă la Academia de Muzică din Viena. Cariera sa internațională a început în același an, fiind invitată să cânte în perioada ce a urmat pe scenele marilor teatre de operă din lume, precum Opera de Stat din Viena, Bayerische Oper din München, Opera din Paris, operele din Monte Carlo, Luxemburg, Liège, Bruxelles, Amsterdam, Madrid, Toledo, Bordeaux, Limoges, Dijon, Berna, Köln, Bologna, Malta, Salonic, Mexico City, Houston, New York.

Laureată a mai multor concursuri internaționale de canto, IULIA ISAEV a cântat în majoritatea teatrelor lirice importante din lume. Debutul său la nivel internațional s-a petrecut în anul 1992, când a fost invitată la Opera de Stat din Viena să interpreteze rolul Donna Anna din Don Giovanni de Mozart, iar ulterior a susținut acest rol la Opéra national du Rhin din Strasbourg, Bunkamura Hall din Tokyo (producție a regizorului Peter Brook), Teatrul Național din Tokyo, Semperoper-Dresda, Opera de Stat Bavareză din München, Teatro dell'Opera di Roma ș.a. Succesele sopranei au continuat cu Mimi din La Bohème de Puccini, rol interpretat la Opera din Zürich, la Opera din Köln, la Viena și la Teatro Regio di Torino, a dat viață lui Cio Cio San din Madama Butterfly la Teatro La Fenice din Veneția și la Teatro Sociale di Mantova.

ȘTEFAN POP l-a întruchipat pe Alfredo din "La Traviata" pe mai multe scene internaționale: Opera Națională din Atena, Opera de Stat din Viena, Teatrul "Verdi" din Trieste, Opera de Stat din Hamburg, Opera din Frankfurt, Teatrul "Carlo Felice" din Genova, Teatrul "Massimo" din Palermo, Opera Națională București, Opera Israeliana din Tel Aviv. Ștefan Pop a fost invitatul sopranei Angela Gheorghiu la concertele susținute în Seul, Shanghai și totodată în Oman și Muscat. La Covent Garden și Arena di Verona a avut prilejul de a cânta alături de Placido Domingo. În februarie 2012, Ștefan Pop a cântat pentru prima dată pe scena Operei din Paris, fiind ducele de Mantua în Rigoletto.

Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro, în magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librăriile Cărturești, Humanitas, în benzinăriile OMV și la casa de bilete a Sălii Radio.