ACUM:
13.05
Polifonii
Baroc, clasic, romantic, coral, creație și interpretare românească - înlănțuite inedit într-o nouă emisiune.
Urmează: 15.17 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 15.21 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Evenimente Înapoi

Record de vânzare la abonamentele pentru Festivalul Enescu 2015: s-au epuizat în 10 minute de la punerea în vânzare

Publicat: joi, 15 Ianuarie 2015 , ora 13.56

Abonamentele pentru ediția 2015 a Festivalului Enescu (30 august - 20 septembrie, București), care au fost puse în vânzare joi dimineața, la ora 10.00, prin rețeaua Eventim s-au epuizat în 10 secunde - pentru concertele de la Ateneul Român, respectiv 10 minute - pentru concertele de la Sala Palatului.

Vânzarea abonamentelor pentru ediția XXII a Festivalului Enescu (30 august - 20 septembrie 2015) a înregistrat un nou record. Abonamentele pentru concertele și recitalurile care au loc la Ateneul Român s-au epuizat în doar 10 secunde de la punerea în vânzare, în timp ce cele pentru concertele de la Sala Palatului, în 10 minute.

În total, au fost puse în vânzare un număr de 250 de abonamente pentru fiecare dintre cele două tipuri de abonamente de la Ateneul Român (B și C), 750 de abonamente tip A, un număr de 250 de abonamente tip A1 și un număr de 250 de abonamente tip A2, reprezentând o treime din locurile disponibile. Față de edițiile precendente ale Festivalului, crearea unor noi tipuri de abonamente (A1 și A2) a permis punerea în vânzare a unui număr mai mare de locuri.

Procedura de punere în vânzare a abonamentelor pentru Festivalul Enescu 2015 a început joi, 15 ianuarie, de la ora 10.00, prin rețeaua Eventim. Înainte de începerea vânzării, pe site-ul www.eventim.ro figurau aproape 1.000 de utilizatori logați.

"Statistic, o comandă plasată pe site-ul Eventim conține în medie 2,8 bilete. Cu 1000 de utilizatori logați în momentul începerii vânzării, 2.800 de bilete ar fi putut fi vândute în primele secunde, către acești utilizatori. Raportat la numărul de abonamente disponibile, este deja aproape dublu, și vorbim doar de primele secunde. În total, estimativ, din traficul înregistrat pe site-ul Eventim, cererea a fost de aproximativ 10 ori mai mare decât disponibilul de locuri", a declarat pentru presă Valentin Vasiloiu, directorul Eventim.

Biletele pentru ediția 2015 vor fi puse în vânzare pe 16 februarie 2015, de la ora 10.00 prin rețeaua Eventim.

Programul Festivalulu Enescu 2015 este disponibil la acest link.

Informații detaliate despre tipurile de abonamente, despre tipurile de bilete, precum și planul sălii sunt disponibile la acest link.

Recordul de vânzare al abonamentelor confirmă tendința de creștere a interesului față de Festivalul Enescu. Pentru ediția 2013, abonamentele s-au epuizat, de asemenea, în mai puțin de o oră de la punerea lor în vânzare.

Ediția 2015 va avea loc între 30 august și 20 septembrie, la Sala Palatului și Ateneul Român din București și va găzdui timp de 22 de zile 58 de concerte în săli, precum și multe alte evenimente în aer liber, în cadrul "Pieței Festivalului", care se va desfășura între 3 și 20 septembrie, și a "Bucureștiului Creativ".

Cea de-a XXII-a ediție a Festivalului aduce în premieră la București, după 15 ani de discuții, Orchestra Filarmonicii din Berlin, care va urca pe scena Sălii Palatului pe 3 septembrie 2015, sub bagheta legendarului Sir Simon Rattle. Orchestra Filarmonicii din Berlin a fost desemnată de prestigioasa revistă britanică "Gramophone" în top 10 cele mai bune orchestre din Europa (2006) și votată a doua cea mai bună orchestră din lume (2008), după Royal Concertgebouw Orchestra Amsterdam - care va concerta de asemenea în cadrul Festivalului Enescu 2015, pe 19 și pe 20 septembrie. O orchestra americană de prestigiu vine și ea în premieră în Festival - San Francisco Symphony - și va interpreta și o lucrare de George Enescu.

Celebrii violoniști Anne Sophie Mutter, Janine Jansen și David Garrett, dirijorul israelian Zubin Mehta, precum și dirijorul de origine română Ion Marin și pianista Maria João Pires se numără, de asemenea, printre atracțiile acestei ediții. Vor fi, de asemenea, prezenți în Festival și câștigători ai concursului "George Enescu": Alexandru Tomescu, Valery Sokolov, Ștefan Tarara, Vlad Stănculeasa alături de Agnes Baltsa și pianista Elisabeta Leonskaja.

Publicul va putea asculta 20 de lucrări de George Enescu în interpretările moderne ale unora dintre cele mai importante orchestre din lume. În acest fel, Festivalul continuă linia de a face cunoscut repertoriul enescian în plan internațional.

Detalii despre Festival pentru presă:

Oana Marinescu (oana.marinescu@omavision.ro; 0741278737);

Ana-Maria Onisei (anamaria.onisei@omavision.ro; 0752220420).