Arhivă : Cronici Înapoi

AUDIO. Pianistul Alexandru Manolache, în recital în cadrul Stagiunii de marți seara

Publicat: joi, 2 Noiembrie 2017 , ora 16.28

Cel mai recent eveniment programat în cadrul Stagiunii de marți seara a avut loc cu două zile în urmă (în data de 31 octombrie) și l-a propus, ca protagonist, pe tânărul pianist Alexandru Manolache. Recitalul a reprezentat debutul său la Ateneul Român și, cu siguranță, emoțiile specifice unei astfel de ocazii și-au făcut simțită prezența în interpretarea muzicianului. Cu toate acestea, el a reușit să ducă la capăt cu succes un program extrem de dificil, ce a acoperit toate epocile stilistice de la Bach și până la contemporaneitate; din peisajul acestei din urmă perioade, a interpretat cu foarte mare dăruire o piesă semnată chiar de mama sa, compozitoarea Laura Manolache.

Alexandru Manolache este elev în clasa a XI-a la Colegiul Național de Muzică "George Enescu", la clasa de pian a doamnei profesor Mihaela Zamfirescu:

"Mi-a plăcut foarte mult pentru că aproape pot să spun că i-am descoperit fațete necunoscute, moduri, feluri de a reacționa sub imperiul emoției creatoare deosebite, care m-au captivat, m-au fermecat."

S-a declarat încântată de recitalul de marți seara și pianista Viorica Rădoi, profesor de acompaniament la Universitatea Națională de Muzică din București:

"Deosebit de talentat, surprinzător de matur în unele lucrări cu deosebire, foarte inteligent! Pe mine m-a impresionat mai ales în Sonata de Mozart, în Liszt și în Ceaikovski."

Iată ce a declarat Alexandru Manolache la finalul evenimentului:

"A fost o experiență foarte plăcută! Fiind și primul, sper că am reușit să arăt câte ceva din ce pot și sper să nu fie și ultima dată."

Unde ai vrea să studiezi?

"Cred că în acest moment Germania este cel mai bine văzut loc unde poți să înveți și cred că acolo aș dori."


Reportaj realizat de Ana Diaconu