Arhivă : Cronici Înapoi
GALERIE FOTO. Concert de Anul Nou la Muzeul Național Cotroceni
Radio România Muzical și Muzeul Național Cotroceni au organizat marți, 13 ianuarie 2015, Concertul de Anul Nou susținut de violonistul Răzvan Stoica și pianista Andreea Stoica. Un program incitant pentru începutul de an: de la pasiunea tangoului din muzica lui Astor Piazzolla, la romantismul Marelui Duo de Franz Schubert și virtuozitatea din piesele lui Fritz Kreisler - a reprezentat propunere celor doi muzicieni pentru un debut de bun augur al anului 2015.
Minute în șir de aplauze, multă bucurie și muzică bună, sunt doar câteva cuvinte ce pot releva succesul Concertului de Anul Nou susținut aseară de violonistul Răzvan Stoica și pianista Andreea Stoica.
Parte a stagiunii organizate de Radio România Muzical în parteneriat cu Muzeul Național Cotroceni, recitalul celor doi muzicieni a atras la Sala Cerchez un public eterogen, extrem de încântat de programul propus de duo-ul Stoica.
"În primul rând, mi se pare senzațională această strângere de mână în ambele sensuri între Palatul Cotroceni si Radiodifuziunea Română în acest plan. Concertul din seara aceasta a adus un repertoriu teribil. Simțeam nevoia să intrăm în acest an sub aceste diafane scuturări de aripi de îngeri. A fost din toate punctele de vedere un moment cu totul excepțional."
"Deosebit! E o idee fericită, pentru că sala aceasta are o acustică deosebită."
"A fost impresionant! Violonistul a fost extraordinar. Un adevărat concert de anul nou. Nemaipomenit!"
Pe vioara Stradivarius, datată 1729, mânuită de unul dintre cei mai importanți tineri muzicieni români ai momentului, au fost interpretate opusuri de Astor Piazzolla, Franz Schubert și Fritz Kreisler Aceleași care se regăsesc și pe discul "Virtuosity & Passion" înregistrat de cei doi în studiourile Radio România și lansat la finalul recitalului susținut de violonistul Răzvan Stoica și pianista Andreea Stoica.
Despre Concertul de Anul Nou ne-a vorbit la final și Adina Rențea, director al Muzeului Național Cotroceni:
"Sunetul minunat al unei viori Stradivarius a răsunat într-o sală cu o vechime de peste 330 de ani, într-un spațiu istoric. A fost un concept, un conglomerat benefic, bine gândit și, așa cum s-a văzut în sală, publicul a aplaudat neîncetat. Mă bucur de acest concert și mă mai bucur că nu peste mult timp, la finele lui februarie, pe data de 26, avem un concert puțin mai deosebit decât celelalte din tradiția noastră, un concert de muzică veche."