Arhivă : Cronici Înapoi

Concert aniversar la Muzeul Național al Țăranului Român

Publicat: joi, 6 Februarie 2014 , ora 9.51

"E o ocazie unică. A fost senzațional! Deși spațiul poate crea unele mici ecouri neplăcute, cred că Philarmonia s-a descurcat de excepție."

"24 de ani - o vârstă frumoasă, pe care o trăim toți alături de Muzeul Național al Țăranului Român. Venim cu mare drag aici. Concertul a fost extraordinar. Mi-a plăcut foarte mult. Dirijorul - în mod deosebit."

Opinii din publicul prezent miercuri, 5 februarie 2014, în Studioul "Horia Bernea", la concertul Orchestrei de cameră "Philarmonia" - ansamblu al Centrului Național de Artă "Tinerimea română".

Manifestarea a marcat împlinirea a 24 de ani de la reînființarea Muzeului Național al Țăranului Român. Preludiu la unison de George Enescu, Pastorale bănățele de Doru Popovici și Trei piese op.4 nr.2 pentru orchestră de coarde de Constantin Silvestri - în programul de sărbătoare dirijat de Nicolae Iliescu în fața unui public numeros.

Prezent la eveniment, Voicu Enăchescu - directorul Centrului Național de Artă "Tinerimea română" a vorbit despre aniversarea Muzeului Național al Țăranului Român și despre concert: "Pentru cultura națională înseamnă un lucru deosebit. Revenirea la statutul inițial, de muzeu al țăranului român, sigur că ne-a bucurat pe toți, mai cu seamă că primul director al instituției a fost regretatul Horia Bernea. Apoi, dacă e vorba să facem o legătură între ziua aceasta de renaștere a muzeului și invitația pe care am primit-o din partea domnului director Virgil Nițulescu, sigur că am fost onorați să participăm la un asemenea eveniment cu un program, așa cum spunea în deschidere directorul muzeului, de muzică românească. După cum s-a văzut, publicul a primit cu multă plăcere și chiar cu multă căldură prestația Orchestrei Philarmonia. Din punctul meu de vedere, sunt mulțumit că manifestările noastre sunt urmărite de un public din ce în ce mai numeros - și cele de la sediu, și cele din alte săli de concert și încercăm să ținem ștacheta ridicată la nivelul cu care am obișnuit iubitorii de muzică din țara românească."

Reportaj realizat de Lucian Haralambie