Arhivă : Cronici Înapoi

Stagiunea de marți seara

Publicat: miercuri, 14 Martie 2012 , ora 11.46

Episodul din 13 martie 2012, al Stagiunii de marți seara, a propus unui public destul de numeros prezent în Sala mică a Ateneului Român un interesant recital care a combinat veleitățile solistice și camerale ale viorii și pianului.

Protagoniști au fost doi studenți ai Universității Naționale de Muzică din București, Alexandru Mălaimare și Ioana Isar. Tânărul violonist este un nume destul de cunoscut melomanilor, având în palmares numeroase apariții în recitaluri și ca solist al orchestrelor din țară, printre care și Orchestra Națională Radio, iar pianista Ioana Isar a apărut până în prezent pe scenele țării mai ales ca parteneră a unor importante formații camerale bucureștene.


Repertoriu pretențios, executat cu rafinament

Cei doi au început recitalul cu Sonata în sol minor de Claude Debussy; o creație pretențioasă, în care am observat atât perfecta coordonare dintre cei doi muzicieni, cât și coloristica de un înalt rafinament artistic adusă prin sunetul său de violonistul Alexandru Mălaimare. Acesta a interpretat apoi remarcabil cunoscuta parte Lăutarul din Suita Impresii din copilărie de George Enescu și Sonata nr.6 de Eugene Ysaye. Momentul solo al pianistei Ioana Isar a urmat în cele două rapsodii op. 79 de Johannes Brahms, bine redate tehnic dar fără momente demne de evidențiat. Alexandru Mălaimare și Ioana Isar au fost din nou împreună pe scenă pentru finalul acestui recital, în care au prezentat în aceleași coordonate Sonatina op. 100 de Antonin Dvorak.

În suplimentul oferit publicului de tânărul violonist - Capriciul 21 de Nicolo Paganini, acesta a confirmat bunele impresii lăsate pe tot parcursul serii, fiind un muzician matur, echilibrat, cu o prestanță deosebită.

Dan Ghineraru