Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu dirijorul David Crescenzi

Publicat: joi, 19 Octombrie 2023 , ora 13.55

Dirijorul David Crescenzi revine pe scena Sălii Radio, unde va dirija un concert susținut de Orchestra Națională Radio, Corul Academic Radio și pianistul Horia Mihail. Maestrul ne oferă mai multe informații referitoare la eveniment, într-un dialog purtat cu Sarah Natsis:

Domnule David Crescenzi, vineri veți dirija un concert la Sala Radio. Colaborați adesea cu orchestra instituției bucureștene. Ce ne puteți spune spune despre relația pe care o aveți cu membrii acestui ansamblu?

Sunt 10 ani de când am început colaborarea. Sunt mândru de această colaborare, deoarece întotdeauna am considerat Orchestra și Corul Radio drept cele mai bune ansambluri din Europa. Am început cu „Don Carlo” și am continuat cu mai multe opere în concert și programe simfonice.


Solistul serii va fi pianistul Horia Mihail. Ce ne puteți spune despre acesta, ca artist, având în vedere
faptul că nu este prima dată când colaborați?

Sunt norocos să lucrez cu Horia Mihail. Este a treia oară când colaborez cu el. Prima dată a fost când am cântat Bach, după aceea am dirijat concertul de Grieg, iar acum avem Beethoven. Întotdeauna am considerat că Horia Mihail, Gabriel Croitoru și alți muzicieni români - Mihai Ungureanu, de exemplu - ca fiind cei mai buni muzicieni din România.


Ce proiecte se regăsesc în agenda dumneavoastră de concert din România pentru viitorul apropiat?

Am la opera din Cluj - Fanciulla del West de Puccini și Recviemul de Verdi, revin în Radio, în ianuarie, cu Cristina Păsăroiu, mai am la opera din Iași - Bărbierul din Sevilla și Bal mascat și deschid Anul Nou cu Filarmonica „George Enescu”.


Interviu realizat de Sarah Natsis