Arhivă : Interviuri Înapoi
AUDIO. Interviu cu muzicologul Cristina Sârbu
Coordonatorul proiectului "Clasic e fantastic", muzicologul Cristina Sârbu vorbește despre noutățile stagiunii actuale și planurile celei viitoare.
Stagiunea "Clasic e fantastic" se încheie duminică, 10 iunie. Care sunt concluziile acestui an?
A fost o stagiune deosebită - stagiunea cu numărul 8. Am introdus noțiunea de geografii: Clasic e fantastic, geografii muzicale și am organizat un concert foarte frumos, bogat colorat, vesel, cu partenerii noștri, Fundația Lumina, instituții de învățământ și Liceul Teoretic Internațional de Informatică București. Un alt parteneriat nou este cel cu Fundația "Remember Enescu" și cu Liceul de Coregrafie "Floria Capsali". Stagiunea viitoare, tot împreună cu Liceul de Coregrafie am programat un concert în cadrul proiectului "Clasic e fantastic": Cum să înțelegem muzica și baletul. Acestea sunt noutățile pe care le-am avut în stagiunea noastră, pe lângă concertele simfonice, cu orchestra Colegiului Național de Artă "Dinu Lipatti" din București sau tradiționala lecție de jazz cu Irina Sârbu Band.
Care sunt planurile pentru stagiunea viitoare?
Pentru stagiunea viitoare, care este gata deja, avem o colaborare nouă cu Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică "Ion Luca Caragiale" din București: Cum să înțelegem muzica și muzicalul. Acolo este o clasă de muzical care se dezvoltă foarte frumos și, prin acest parteneriat, tinerii, viitori actori de muzical vor veni și vor prezenta publicului nostru, repet, foarte tânăr, câteva dintre cele mai frumoase și mai cunoscute cântece de muzical. Avem apoi, alături de ansamblul Bucharest Winds, spectacolul "Frumoasa din pădurea adormită" în transcripție pentru suflători cu recitatori și balet. În seria copilăriilor încheiem stagiunea 2018-2019 în iunie viitor, de astăzi într-un an, cu copilăria lui Béla Bartók. Un spectacol iarăși foarte interesant, preluat de la teatrul Odeon - unde noi în mod normal jucăm copilăriile - și realizat în colaborare cu Institutul Maghiar de cultură din București. Cât privește spectacolul de duminică, cu care așa cum ați spus, încheiem stagiunea 2017-2018, vreau să anunț publicul interesat că vor fi bilete și duminică, la ora 11.00. Deci, celor care se vor hotărâ în ultima clipă să vină să-l vadă pe Rossini și să asculte povestea lui Wilhelm Tell: nu e nici o problemă, veniți, veți putea intra și vă veți putea bucura, de la mic la mare, un singur concert pe an, în care și copiii de 5 ani au dreptul să intre în Ateneul Român.