Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu violoncelistul Răzvan Suma

Publicat: luni, 5 Martie 2018 , ora 9.04
Grupul ArgEnTango pleacă din nou într-un turneul național care îi va duce pe muzicienii ce îl formează în aproape toată țara. Detalii despre acest proiect ne-a oferit violoncelistul Răzvan Suma:


Răzvan Suma, din 3 martie, porniți la drum cu un alt turneu Argentango. Ce surprize pregătiți pentru această ediție?

Surpriza este în primul rând de factor profesional, pentru că ne erijăm așa, într-o formație, care vrem să sunăm original în tango. Stilistica tangoului este foarte, foarte importantă și noi vrem să cântăm tango, așa cum se cântă în Argentina. Pentru asta am și muncit foarte mult, pentru asta avem trei argentinieni, în formație Analia Selis, Mariano Castro la pian, Omar Massa la bandoneon și eu și Rafael Butaru facem toate eforturile ca să ne argentinizăm. Eu nu cânt doar clasic, cânt tot felul de proiecte fusion și chiar îmi trebuie ieșiri de genul acesta, în decor ca să-i spun așa din muzica clasică, pentru că mă ajută foarte mult pe mine.


Care vor fi principalele opriri ale acestui turneu?

Aș enumera orașele mari, București, Cluj, Timișoara, dar pe 3 pornim la drum, la Dumbrăveni, un loc în care ne simțim extraordinar de bine, este un public fantastic, care vine din Sibiu, din Sighișoara, Târgu Mureș, Mediaș și iată că târgul acesta care era foarte faimos în secolul XIX este revigorat prin artă în acest moment, de un grup de oameni foarte iubitori de frumos și de o susținere din partea primăriei.


După acest turneu ce alte proiecte mai pregătiți?

Există foarte multe proiecte. Bienînțeles educațional, masterclass-ul meu, Muzica la altitudine, care se va întâmpla la Poiana Stâmpei, apoi, n-am să divulg secretul, dar va fi turneul Vă place, în toamnă, așa că activitate este foarte multă.


Interviu realizat de Radu Mihalache