ACUM:
13.05
Polifonii
Baroc, clasic, romantic, coral, creație și interpretare românească - înlănțuite inedit într-o nouă emisiune.
Urmează: 15.25 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 15.29 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Un nou concert 'Iarnă magică' la Ateneul Român

Publicat: miercuri, 13 Decembrie 2017 , ora 11.08
În data de 17 decembrie 2017, Orchestra Română de Tineret condusă de Cristian Mandeal oferă publicului cel de-al nouălea concert din seria Iarnă magică. Organizarea evenimentului este asigurată de Lanto Communication, al cărei director general, Dorin Ioniță, ne-a oferit mai multe detalii în următorul interviu.


Iată că ne pregătim pentru o nouă Iarnă magică la Ateneul Român și vă las pe dumneavoastră să povestiți publicului despre ce este vorba.

Este vorba despre a noua ediție a Iernii magice a concertului de Crăciun, al cărui producător este Lanto Communication și tot atâtea colaborări cu Orchestra Română de Tineret și dirijor Cristian Mandeal, cu un program, zic eu, de sărbătoare, cu lucrări de Rossini, Haciaturian, Dvoűák, Enescu, Brahms, Strauss, Sabin Păutza, Anderson. Concertul va fi, de data aceasta, pe 17 decembrie, la ora 19.00 și va fi înregistrat de către Radio România și difuzat în ziua de Crăciun, pe 25 decembrie, la Radio România Muzical. Aș putea să mai adaug că deja sala este plină. Din 3 octombrie nu mai există nici măcar un loc, dar avem și șansa să-l vedem și la televiziune. Va fi înregistrat și de către TVR.


Închei prin a vă întreba cu ce proiecte muzicale plănuiți să ne bucurați în anul 2018.

Am să vorbesc doar despre Festivalul Internațional Vară Magică, care este dedicat centenarului Marii Uniri și atunci vom începe cu reeditarea acelui concert minunat cu 100 de violoncele, Violoncelissimo 100. Va fi pentru a doua oară, în 11 iulie. Și dacă tot pornim cu 100 de violoncele, orchestrele care vor veni în România și pe care îmi permit să le enumăr vor avea 100 de membri. Întotdeauna vom celebra, vom dedica acest festival internațional Vară Magică Centenarului Marii Uniri. Vom avea Orchestra Română de Tineret, cu Cristian Măcelaru. În 25 iulie, Orchestra Filarmonică Cehă; în 26 iulie, Orchestra Națională de Tineret a Germaniei; Orchestra Națională de Tineret a Spaniei; London School Symphony Orchestra; Orchestra Română de Tineret, dirijor Cristian Mandeal; Romanian Simfonietta cu Horia Andreescu; Wiener Jeunesse Orchester, care este Orchestra de Tineret a Austriei și vom încheia, în 29 august, cu Orchestra Națională de Tineret a Franței.


Interviu realizat de Ana Diaconu