ACUM:
19.00
Concertele Radio România Muzical
Înregistrări recente din fonoteca noastră.
Urmează: 20.30 Bucureștiul muzical de altădată Despre timpuri de altădată și muzica acelor vremi.
Apoi: 21.00 Scena europeană Înregistrări sau concerte în direct.

Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. ICR organizează audițiile din România pentru Orchestra de Tineret a Uniunii Europene - Interviu cu Irina Iacob, coordonator de programe în cadrul Institutului

Publicat: miercuri, 4 Octombrie 2017 , ora 12.37

Tinerii muzicieni români cu vârste cuprinse între 16 și 26 de ani sunt invitați să participe la selecția anuală pentru Orchestra de Tineret a Uniunii Europene (EUYO). Audițiile vor avea loc pe 11 noiembrie 2017 la București, iar termenul limită pentru înscriere este 29 octombrie 2017. Selecția este organizată de Artexim și de Institutul Cultural Român, iar din partea acestuia din urmă ne-a oferit mai multe detalii Irina Iacob.


În 11 noiembrie are loc la București selecția anuală pentru Orchestra de Tineret a Uniunii Europene. O să vă invit pe dumneavoastră să ne oferiți detaliile organizatorice principale.

Este foarte important pentru cei care și-ar dori să participe la aceste audiții să știe că data limită pentru înscriere este 29 octombrie și restul informațiilor despre partea tehnică se găsește pe pagina EUYO. De asemenea, celelalte două condiții pe care trebuie să le îndeplinească sunt: să aibă vârsta cuprinsă între 16 și 26 de ani și să fie membri ai unei țări a Uniunii Europene.


Există un număr prestabilit de locuri destinate muzicienilor români?

Există un număr total de muzicieni ai orchestrei, dar nu există locuri destinate unei anumite țări. Fiecare muzician care participă la audiții concurează pe postul instrumentului său cu toți ceilalți din Europa.


Am aflat foarte recent că veți întreprinde prin Institutul Cultural Român și un turneu de promovare a Orchestrei de Tineret a Uniunii Europene. Despre ce este vorba?

Într-adevăr, împreună cu unul dintre cei doi membri ai actualei orchestre de tineret, Theodor Andreescu - violist, vom merge în trei centre universitare - Iași, Cluj și Timișoara - pentru a prezenta activitatea orchestrei, activitățile conexe și condițiile de înscriere la audiții tinerilor muzicieni din orașele respective. Câștigul cred că este nu numai muzical, profesional, dar este și unul uman.

Interviu realizat de Ana Diaconu